Nogomet

Disciplinska komisija NSBiH: 2.000 KM kazne Čeliku

FOTO: Mahir Sarajlić / SCsport.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Disciplinska komisija NSBiH: 2.000 KM kazne Čeliku – Pune ruke posla ponovo je imala Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Ovoga puta ceh će platiti klubovi, ali i dvojica trenera. –

Zbog nesportskog ponašanja na utakmici protiv Radnika sa 1.000 KM kažnjen je strateg Sarajeva Husref Musemić. Dvije stotine manju kaznu platit će i trener Radnika Mladen Žižović. Pomenuti treneri dva premijerligaša kažnjeni su zbog “verbalnog obračuna” u duelu 12. kola njihovih ekipa odigranom na Koševu.

Zbog pirotehnike i propusta u organizaciji utakmica klubovi su kažnjeni sa ukupno 11.000 KM. Najviše će u kasu Saveza morati uplatiti Željezničar, koji je zbog utrčavanja navijača na teren u bakljade protiv Zvijezde kažnjen sa 4.000 KM.

Sarajevo će zbog bakljade Hardi zla protiv Slobode platiti 3.000 KM, Čelik 2.000, a Zrinjski i Sloboda sa po 1.000 KM. Želji je izrečena i opomena zbog upotrebe pirotehnike navijača sa Grbavice na gostovanju kod Zrinjskog.

Disciplinci su izrekle opomene delagatima Suvadu Alibašiću i Vladimiru Glavašu, zbog propusta u
zaključivanju zapisnika, dok je “istu kaznu” dobio i sudija Irfan Peljto.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno