Nogomet

Bez pobjede u gostima ove sezone: Zvijezda 09 bez problema savladala bezidejni Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bez pobjede u gostima ove sezone: Zvijezda 09 bez problema savladala bezidejni Čelik – Preporođena Zvijezda 09 je ugostila ekipu Čelika u 17. kolu Premijer lige BiH. Pružili su domaći još jednu dobru partiju i zasluženo slavili rezultatom 2:0.

Zvijezda 09 je nakon gola bila bolja, napadali su domaći, dok Čelik nije uspijevao organizovati ozbiljniji napad.

Finiš prvog dijela je donio još dvije šanse za Zvijezdu 09, ali je golman Čelika Branislav Ružić bio na mjestu u obje situacije.

I otvaranje drugog poluvremena je donijelo veliku šansu za domaće, ali je Ružić u jednom napadu osujetio čak četiri pokušaja fudbalera Zvijezde 09.

Nastavila je Zvijezda kontrolisati igru, a dobru šansu je imao i Huseinbašić u 64. minuti, da bi nekoliko minuta kasnije Predragović uputio pravu bombu prema golu Čelika, ali je pogodio prečku.

Čelik je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 75. minuti preko rezerviste Dilavera, ali je golman Zvijezde 09 bio na visini zadatka.

Na kraju je Zekanović ovjerio pobjedu domaćih sjajnim golom u sudijskoj nadoknadi vremena.

Do kraja nije bilo promjene rezultata, iako je Čelik u finišu vršio pritisak na gol domaćih, pa je Zvijezda 09 upisala petu pobjedu u nizu, nakon što je savladala redom Slobodu, GOŠK, Željezničar i Zrinjski. Može se reći da je trener Nestorović preporodio ekipu iz Etno sela Stanišići.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Zvijezda 09 – Čelik 2:0 (Jovović 12’, Zekanović 90+’)

FK Zvijezda 09: Erić, Huseinbašić, Brkić, Filipović, Osmanagić, Vojinović, Predragović, Jovović, Memović, Babić, Zekanović

NK Čelik: Ružić, Bevab, Faustin, Dedić, Karamatić, Grahovac, Moussa, Mehić, Jamak, Miletić, Nikolić

Sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno