Ljudi

Dijana Muminović nagrađena za fotografije na “WideOpen Excellence in Photography” u SAD

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanka Dijana Muminović dobitnica je još jednog priznanja za fotografiju u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gdje jedno vrijeme živjela i školovala se. Ovaj put, fotografije dolaska izbjeglica iz Ukrajine u BIH žiri takmičenje “WideOpen Excellence in Photography” u američkoj državi Ohajo (Ohio) je ocijenio kao najbolje i Dijani dodjeli nagradu.

Dijana je zaposlena u organizaciji Medica” Zenica koja je u martu ove godine pokrenula kampanju pod nazivom „Medica za mir – Glas podrške ženama Ukrajine“. Ljubaznošću menadžmenta Dijana je dobila priliku da fotoaparatom zabilježi dolazak prvih žena u izbjeglištvo u našu domovinu, kroz vrlo upečatljivo dokumentiranje života žena i djece iz Ukrajine u Međugorju.

Dijana je svoju nagradu preuzela lično u Ohaju, u Sjedinjenim Američkim Državama, a mi joj čestitamo na velikom uspjehu, koji doživljavamo kao i uspjeh cijele organizacije “Medica” Zenica, rekla je direktorica “Medice” Sabiha Husić. Dijana Muminović (38) iz Zenice, fotožurnalist po struci, diplomirala i magistrirala je fotonovinarstvo u Americi. Ona je neko ko je posvećen digitalnom marketingu odnosno vizuelnim komunikacijama općenito. Danas Dijana živi i radi u rodnoj Zenici, osim rada kao PR za “Medicu” na čelu je Udruženja Škole fotografije smještenog u Muzeju Grada Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno