Politika

DF protiv sazivanja vanredne Skupštine

DF press u Zenici
DF press u Zenici
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

DF protiv sazivanja vanredne Skupštine – Predsjedavajuća Skupštine Zeničko dobojskog kantona, Draženka Subašić (DF) je na današnjoj pres konferenciji obrazložila zašto nije prihvatila poziv Klubova političkih stranaka SDA, SBB i HDZ za sazivanje hitne sjednice.

Poznate su prilike kada se saziva hitna sjednica i prema poslovniku nisu nastupile okolnosti za to, kazala je Subašić, naglasivši da je sjednica Skupštine mogla biti u redovnoj proceduri održana naredni petak.

DF-ov zastupnik  Faruk Hodžić je izjavio da se ova stranka zalagala a tako će biti i ubuduće, za poštivanje zakonitosti i predviđenih procedura, a ako se u slučaju sazivanja hitne sjednice utvrdi kršenje poslovnika, nije isključena ni opcija podnošenja krivičnih prijava protiv odgovornih.

Ministar prosrtornog uređenja,prometak i komunikacija i zaštite okoliša Goran Bulajić, razočaran potezima nove koalicije je ustvrdio da će ministri DF biti bukvalno istjerani iz Vlade.

-Pri tome neće biti u prilici uticati na projekte koji se realizuju, a koje su započeli, kazao je Bulajić. Podsjećamo, hitnu sjednicu Skupštine ZDK zakazao je za ponedjeljak, 23. novembra zamjenik predsjedavajuće Jasmin Duvnjak (SDA).

(Š.B. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno