Politika

DF: četiri usvojena zaključka uz budžet

Poslanici Demokratske fronte su na 6. sjednici Skupštine ZDK u okviru rasprave o budžetu kantona predložili četiri zaključka uz budžet, koji su usvojeni skoro jednoglasno, od svih parlamentarnih stranaka u Skupštini ZDK.

Usvojenim zaključcima je Skupština zadužila Vladu ZDK da hitno uputi zahtjev Finansijskoj policiji FBiH i Uredu za reviziju institucija FBiH da izvrše kontrolu institucija, javnih preduzeća i ustanova u kantonu i da o rezultatima izvijesti Skupštinu.

Nadležna ministarstva su zadužena da prilikom realizacije budžeta prioritet daju populaciji ugroženoj poplavama i klizištima, a da se utrošak sredstava za boračke populacije realizuje u uskoj saradnji s nevladinim sektorom.

Ovim zaključcima su date jasne smjernice Vladi u cilju otkrivanja i eliminisanja korupcije u javnom sektoru, te načina određivanja prioriteta za utrošak budžetskih sredstava.

DF ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi