Uncategorized

Devizne rezerve Centralne banke BiH krajem maja 15,53 milijarde KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Devizne rezerve Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) na kraju maja ove godine iznosile su 15,53 milijarde KM i u odnosu na prethodni mjesec zabilježeno je povećanje deviznih rezervi od 198,7 miliona KM, odnosno 1,3 posto.

Ukupni krediti domaćim sektorima na kraju maja iznosili su 22,42 milijarde KM, a u odnosu na prethodni mjesec zabilježeno je povećanje od 33,2 miliona KM. Godišnja stopa rasta ukupnih kredita u maju ove godine iznosila je 3,9 posto, a nominalno 850,9 miliona KM, navodi CBBiH u komentaru monetarnih kretanja u maju.

Ukupni depoziti domaćih sektora na kraju maja ove godine iznosili su 29,73 milijarde KM i u odnosu na prethodni mjesec povećani su za 319,4 miliona, odnosno 1,1 posto. Godišnja stopa rasta ukupnih depozita u maju iznosila je 8,4 posto što je u apsolutnom iznosu 2,3 milijarde KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno