Zenica

Deveti dan Zenica Summer Festa uljepšao Kamerni simfonijski orkestar Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon fantastične zabave za najmlađe uslijedio je još fantastičniji koncert zeničkog Kamernog simfonijskog orkestra, koji je na Trgu Alije Izetbegovića zvucima klasične muzike deveti festivalski dan učinio nezaboravnim.

Odličan repertoar prilagođen za festivalske prilike pokrenuo je i posjetioce da aplauzima u ritmu prate skoro svaku numeru.

“Veliko mi je zadovoljstvo što je Kamerni simfonijski orkestar i ove godine uz Zenica Summer Fest. Imamo jako čestu saradnju, iako nam sezona još nije počela i ovo nam je prvo okupljanje”, rekao nam je Sajid Jusić, dirigent hora “Artsonore”.

U ulozi dirigenata danas su se našli pomenuti Sajid Jusić i Amna Husejnagić.

“Mi se svake godine radujemo Zenica Summer Festu. Ove godine nas imate priliku čuti u malo opuštenijoj, dnevnoj varijanti. To smo napravili kako bi nas mogla čuti i malo mlađa populacija i penzioneri. Na repertuaru imamo polke, valcere i bit će jako zanimljivo”, istakla je dirigentica Amna Husejnagić.

Nedjelja, 13.08., odnosno deseti dan Zenica Summer Festa nam donosi zabavu za najmlađe od 10:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića uz program “Dan dječije radosti”, a svečano zatvaranje ovogodišnjeg šestog po redu Zenica Summer Festa bit će upriličeno u 20:30h kada ćemo imati priliku zaplesati uz latino ritmove u sklopu “Noći kubanske muzike i plesa” u izvedbi istinskih zeničkih brendova Duvačkog orkestra Zenica i Plesnog kluba “Shadows”, te će publika istim ritmom nastaviti plesati i pjevati na koncertu jedne od najvećih balkanskih zvijezda – Jelene Rozge.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno