Sudske klupe

Detalji sa suđenja zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održano je još jedno ročište u Kantonalnom sudu u Sarajevu u predmetu koji se vodi protiv ljekara Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun.

Danas je svjedočio Nedim Salkić, medicinski tehničar i treći član ekipe Hitne pomoći koji su intervenisali na dan operacije preminule djevojčice, 8. novembra 2021. godine.

Salkić je pojasnio kako su bili u bazi kada su primili hitni poziv da je u toku reanimacija djeteta. Sjeli su, kaže, u auto i otišli pod rotacijom.

– Bilo je podne. Kiša, nevrijeme – prisjeća se on.

Pri dolasku u ordinaciju čuo je “vrisak gospođe”.

– “Šta mi je s djetetom”, vrištala je i plakala – navodi Salkić.
Potom je pojasnio da je pri ulasku u prostoriju gdje je izvršena operacija vidio kako je dijete bilo priključeno na monitor, doktora Rožajca kojeg, pojasnio je, poznavaje od ranije “fizički”.

– Bio je još jedan doktor obučen u hirurško odijelo i jedna gospođa u plavom. Dijete se nalazilo na stolu, bilo je intubirano. Vidio sam hirurški šav na desnom oku. Doktorica Lamija Hukić je konstatovala da zjenica lijevog oka nije reaktivna – svjedoči danas Salkić.

Dodao je kako ih je doktor Rožajac obavijestio da je dijete puls dobilo u trenutku njihovog ulaska u salu.

Naredno ročište u ovom predmetu zakazano je za 18. april s početkom u 9:30 sati. Osim Faruka Haverića, koji je trebao svjedočiti i danas, međutim nije uredno obaviješten, na naredno ročište kao svjedoci bit će pozvani i Denis Zahirović, Admir Dizdarević te Islam Zukan.

Izvor: faktor.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno