Rekreacija

Detalji ovogodišnje četiri šetnje do iftara – 300 učesnika prešlo 36 kilometara do četiri zenička vidikovca – Kljun (Gornja Zenica), Zmajevac, Ričice i Golubak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Detalji ovogodišnje četiri šetnje do iftara – 300 učesnika prešlo 36 kilometara do četiri zenička vidikovca – Kljun (Gornja Zenica), Zmajevac, Ričice i Golubak – Četvrtom etapom, koja je realizovana sa Vjetrenica, preko Luga, Kubera, Dobriljena, Gornjeg Vardišta, sa ciljem na uzvišenju Golubak, okončano je četvrto izdanje projekta Šetnja do iftara udruženja Azimuth 135 iz Zenice i turističkog i planinarskog vodiča Afana Abazovića.

Ovoramazansko izdanje okupilo je 300 učesnika, koji su u četiri etape prehodali ukupno 36 km do četiri zenička vidikovca: Kljun (Gornja Zenica), Zmajevac, Ričice i Golubak.
Učesnici su bili većinom iz Zenice, ali i iz Kaknja, Viteza, Travnika, Visokog, Sarajeva, Kladnja, Olova, Goražda, uz učešće po jednog predstavnika Turske, Saudijske Arabije i Švicarske.

Kao suorganizator projekta, od druge ture se uključila Mreža mladih MIZ Zenica, koja je učesnicima obezbijedila autobuse sa Autobuske stanice u Zenici do početne tačke hodanja.

Pored ove institucije, u projektu su učestvovali i Restoran kod Seje – Ćevabdžinica – Pekara Pruščanovićsa 320 ramazanija, Zenička industrija mlijeka ZIM d.d. Zenica sa 160 jogurta i kiselih mlijeka, Gorska Služba Spašavanja Stanica Zenica sa spasiocima, Merima Zilić sa kolačima, Haris Kasap sa vatrometom, Derviš Bišić sa sokovima, Darko Palavra sa pokošenom travom, uređenim mjestom iftara na Golupku i džemom od malina, porodica Osmana Podić sa halvom, Adla Abazović, novinarka Kanal 6 HDsa reportažama, Radio Slobodna Evropa Ne u moje ime sa zanimljivom pričom, ZenicablogNaša riječ ZenicaDnevni avaz i Stav sa informacijama i intervjuima.

U humanitarnom doprinosu, koji je uveden od ovog izdanja, kao uslov učešća, prikupljeno je skoro 1.850 KM koje su upućene na račune Selmana Kozlića, Ajdina Žigonje i porodica Dehić i Zukan.

Azimuth 135 nastavlja svoje aktivnosti, koje možete pratiti na www.facebook.com/Azimuth135 a uskoro i www.azimuth135.ba

(Fotografija: Foto Nino)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno