Nesreće

Desetine kuća poplavljeno u Zenici, mještani traže pumpe za vodu

Desetine kuća poplavljeno u Zenici – Nekoliko desetina kuća je poplavljeno, a više od stotinu ugroženo uslijed izlijevanja otpadnih voda iz kanala u zeničkom naselju Tetovo gdje su mještani prepušteni sami sebi.

U razgovoru za Klix.ba predsjednik Mjesne zajednice Tetovo Samir Kubat je kazao da je već nekoliko puta tokom prošle godine ukazivao kompaniji ArcelorMittal na začepljene kanale koje je potrebno očistiti kako ne bi došlo do katastrofe.

“Niko nije nikada očistio ovaj kolektor otpadnih voda koji ide prema Tetovu od Trokuća. Rekao sam im da će s prvom većom kišom nastati i problemi i evo nastali su. Drveće je izraslo na odvodu, a oni ga nikada nisu očistili”, kazao je Kubat.

Nekoliko vozila nalazi se ispred kapije kompanije ArcelorMittal Zenica s ciljem blokade rada ove kompanije koja je prema njihovim riječima odgovorna za poplavu koja se dogodila jutros uslijed povećanog nivoa otpadnih voda zbog kiše koja pada.

Dodao je da poplavljeno više desetina kuća, a da će taj broj biti puno veći ako kiša nastavi padati. Uzaludno od jutros, kada su istrčali iz kuća, traže pumpe za ispumpavanje vode iz kanala i domaćinstava, ali satima niko još nije došao.

Očajni mještani, kako bi skrenuli pažnju nadležnih u kompaniji ArcelorMittal, ali i u Gradu Zenica odlučili su blokirati ulaz za teretne kamione u ovu kompaniju gdje protestiraju dok čekaju pomoć.

Izvor: Klix Foto: E. M./Klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem