Zenica

Deset porodica ostalo bez krova nad glavom, gradonačelnik obećao pomoć

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Deset porodica ostalo bez krova nad glavom, gradonačelnik obećao pomoć- Deset porodica ostalo je bez krova nad glavom nakon što je izbio požar na zgradi u zeničkom naselju Papirna, ali povrijeđenih nije bilo.

Iz policije su naveli da je do požara došlo jutros u 3.10 časova, ali se još ne zna njegov uzrok.

Vatra je buknula na krovnoj konstrukciji zgrade, koja je nacionalni spomenik BiH.

Vatrogasci su se sve do jutra borili sa vatrenom stihijom. Porodice koje su ostale bez krova nad glavom čekaju završetak uviđaja

Na mjesto požara došao je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je prvo obišao stanove, a potom je porodicama koje su ostale bez krova nad glavom obećao da će svi biti zbrinuti.

“Neka predsjednik Mjesne zajednice napravi spisak ugroženih porodica. Svima ćemo osigurati smještaj, odnosno naći alternativno rješenje dok se ovdje učinjena šteta ne sanira. Grad je spreman da vam plati hotel, pronađe smještaj, stanove i finansira kiriju, čak osigura i jednokratnu pomoć. Ipak, to je vaš novac. Ovo je velika tragedija”, rekao je Kasumović.

Napomenuo je kako se radi o zgradi koja je nacionalni spomenik BiH, da je dio stanova u vlasništvu rudnika, a jedan dio su u privatnom vlasništvu što dodatno usložnjava ovu situaciju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno