fbpx
Zabava

Deset godina Edoteke – rođendanski kviz u četvrtak u 21 – Club 072

Deset godina Edoteke – rođendanski kviz u četvrtak u 21 – Club 072 – Nekad davno, prije deset godina, Seno (Senad Džanić) i ja smo odlučili da pokušamo napraviti nešto što u našem gradu niko do tad nije probao…počinje nam kratku priču o slavljeničkom izdanju neobičnog projekta jedan od inicijatora Edin Sinanović, urednik i voditelj na RTV Zenica.

-Odlučili smo da napravimo kviz u kafiću i da taj objekat, tradicionalno namijenjen nekim drugim aktivnostima, bar jednom sedmično pretvorimo u mjesto u kojem se nešto može i naučiti… Tako je nastao brend “Edoteka”, zenički kviz koji bez prekida traje već deset godina i koji svakog četvrtka okuplja mlade željne zabave, takmičenja i učenja u neformalnom obliku…kaže Edin.

Kviz EDOTEKA će se u četvrtak, 7. februara pozdraviti sa desetom godinom i ući u jedanaestu godinu postojanja… Kroz njega su prošle mnoge generacije…

-Učili smo, zezali se, pjevali, bili domaćini mnogim putnicima namjernicima, glumcima, pjevačima, rediteljima, profesorima, Tuzlacima, Sarajlijama, Mostarcima, Konjičanima, Slovencima, Englezima, Sudancima, Francuzima, Norvežanima, Dancima, Njemcima, kandidatima za gradonačelnika Grada Zenica i mnogim drugim… Humanitarno smo bili aktivni i “bezobrazno” promovirali zeničku i bh. muzičku scenu… Ponosni na ovaj projekat, kaže Edin.

Organizatori i inicijatori Edoteke pozivaju sve koji su u prilici da svojim prisustvima uveličaju i zajedno proslave njihov rođendan… 07.02.2019…CLUB 072…START 21 h…