Zabava

Der Meister 2.10. – M.O.R.T. 3.10 – Rock Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dinko Matičić, alias Der Meister, DJ/producent iz Teslića, izvodi elektro muziku sa primjesama heavy rock zvuka (utjecaji: The Prodigy, Rammstein, Celldweller, Pendulum…) i jedini je DJ u Bosni i Hercegovini koji izvodi taj specifični muzički stil. Specijalizirani portal Muzickazona.ba nedavno ga je proglasio za najperspektivnijeg izvođača u ovom žanru. Ovog ljeta nastupio je u zeničkoj Demo ligi i rezultat nepodijeljenog oduševljenja publike je njegov solistički nastup u Rocku, u petak 2. oktobra. Trenutno radi na svom prvom albumu.

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Krajem 2012. grupa je snimila prvi demo album ”Vrhunsko dno”, a dvije godine poslije potpisuje ugovor za Croatia Records, te izbacuje singlove ”Tango”, ”Pas” i ”Meni se skače”, koja je vrlo brzo postala regionalni hit. U BiH su zadobili veću medijsku pažnju nakon što su osvojili prvo mjesto na banjalučkom Demo Festu. Njihov aktuelni album nazvan je ”Odjel za žešće” i svoj autorski materijal će zeničkoj publici predstaviti 3. oktobra, također u Rocku.

https://www.facebook.com/groups/901715959921111/?pnref=story



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno