Politika

Demokratska fronta: saopćenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Demokratska fronta: saopćenje za javnost – Demokratska fronta podržava opravdan zahtjev medicinskih tehničara JU Kantonalna bolnica Zenica da se poštuju odredbe važećeg kolektivnog ugovora, te osuđuje prijetnju menadžmenta Bolnice o uvođenju četverobrigadnog sistema rada koji je davno prevaziđen u zdravstvenim sistemima civilizovanih zemalja.

Kao partija ljevičarske orijentacije, Demokratska fronta smatra da sadizam koji menadžment ima namjeru sprovoditi nad medicinskim tehničarima, kao kičmenim stubom svake zdravstvene ustanove na svijetu, ne može biti rješenje evidentnih kadrovskih problema koji postoje u Bolnici, a koji su rezultat višedecenijskog stranačkog zapošljavanja, nepotizma i gomilanja administrativnog i svakog drugog osoblja koje nema direktne veze sa pružanjem zdravstvenih usluga pacijentima.

Demokratska fronta poziva menadžment Bolnice da počne raditi na stvaranju uslova koji će, prije svega, omogućiti da već zaposleni medicinski tehničari u Kantonalnoj bolnici ne raskidaju svoje ugovore o radu i odlaze ko zna gdje, a zatim da se, putem javnih, poštenih i transparentnih konkursa, zaposle novi medicinski tehničari, oni koji se već godinama nalaze na birou za zapošljavanje i razmišljaju o napuštanju ove zemlje.

Srednji medicinski kadar mora biti zastupljen u JU Kantonalna bolnica Zenica u onom broju koji će osigurati adekvatnu zdravstvenu zaštitu stanovništva.

Svi smo mi potencijalni pacijenti.

Ne igrajte se životima ljudi i zdravljem stanovništva!

Predsjednica KO DF ZDK   Alma Kratina



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno