Zenica

Demant Službe civilne zaštite grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Demant Službe civilne zaštite grada Zenice – Dana 14.05.2019.godine na više portala objavljen je tekst, a kojeg su preuzeli sa portala televizije N1, gdje je novinar pomenute TV g. Mustafić Semir, objavio neprovjerenu izjavu mještanke naselja Nemila, g-đe Mirsade Mujkanović, gdje je iznesena potpuna neistina u pogledu odnosa i komunikacije građana sa Službom Civilne zaštite Grada Zenica.

Tekst koji je objavljen, prenosimo u cjelosti:

”N1 u Nemili, mještani poručuju: Nikog nema da nam pomogne – Obilna kiša koja proteklih dana konstantno pada u Bosni i Hercegovini, jučer poslijepodne izazvala je probleme u mjestima sjevernije od Zenice. Kako javlja reporter N1 Semir Mustafić, mještanka Stare Nemile Fadila Grabus, njen sin i porodica odsječeni su od jutros od svoje kuće zbog muljnog nanosa prouzrokovanog poplavama. U Nemili mještani kažu da se bore sami sa poplavama. Mole da im se pomogne. “Civilna zaštita Zenice nam je spustila slušalicu. Nikog nema da nam pomogne. Samo komšije su nam pomogle”, kazala je za Mirsada Mujkanović iz Nemile.

Dakle, ovom prilikom upućujemo demant na izjavu novinara TV N1, g. Mustafić Semira, koji je objavio izjavu Mujkanović Mirsade, a da prethodno uopće nije kontaktirao Službu Civilne zaštite Grada Zenica, kako bi provjerio navode pomenute mještanke.

Služba Civilne zaštite Grada Zenica je dobila dojavu o problemu začepljenog propusta ispod magistralnog puta M-17 u naselju Nemila, te je o tome, u skladu sa svojim nadležnostima, obavijestila ”Direkciju cesta F BiH” u čijoj je nadležnosti održavanje magistralnog puta M-17.

Ovim putem obavještavamo naše sugrađane i mještane svih naselja na području Grada Zenica da su, u skladu sa članom 155. Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, operativnom centru Civilne zaštite Grada Zenica dužni dostavljati sve podatke koji se odnose na pojave i opasnosti koje mogu dovesti do nastanka prirodne ili druge nesreće, odnosno na posljedice koje su nastale djelovanjem prirodnih ili drugih nesreća.

Pomoćnik gradonačelnika Mithat Serdarević       



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno