fbpx
Zenica

Agencija ZEDA pokreće drugi ciklus kreativnih radionica – “Budi kreativan i ti”

Agencija ZEDA pokreće drugi ciklus kreativnih radionica – “Budi kreativan i ti” – Zenička razvojna agencija ZEDA u periodu od 03. do 24. aprila u partnerstvu s preduzećem Fedi d.o.o. Zenica implementirala je projekat „Budi kreativan i ti“. To je bio pilot projekat kojim se želio ispitati interes i potreba naših sugrađana za kreativnim radionicama s ciljem jačanja kompetencija i sticanja novih vještina.

Tokom aprila realizovane su radionice: „Modeliranje balona“, „Oslikaj svoju majicu“, „Pletenje i heklanje“, „Slikanje jednim potezom“, „Ilustracija priče/bajke“, „Pravljenje nakita od poludragog kamenja i kristala“, “Dekupaž za početnike“ i „Fotoradionica“.

Sve radionice za učesnike su bile besplatne. Edukatori na radionicama bili su vrsni kreativci koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo.

Ovaj projekat bio je javno-privatno partnerstvo – saradnja Agencije ZEDA koja je snosila troškove edukatora i obezbijedila tehničke uslove i preduzeća FEDI d.o.o. koje je za sve radionice obezbijedilo repromaterijal. Pilot projekat je okončan ali s obzirom da je postojao veliki interes za učešćem na radionicama, Agencija ZEDA će nastaviti implementaciju ovog projekta.

Prva radionica u drugom ciklusu projekta „Budi kreativan i ti“ je jedna od radionica za koju je postojao najveći interes – „DEKUPAŽ ZA POČETNIKE“

Šta je to dekupaž? To je drevna vještina koja  dolazi sa Istoka i podrazumijeva isjecanje ukrasnog papira sa određenim motivima i njihovo ljepljenje na pripremljenu podlogu namještaja/kutija/tacni, a zatim i završno lakiranje. Dekupaž se izvodi  na podlogama od drveta, metala, stakla i keramike, a boje i motivi koji se mogu koristiti su bezbrojni. Dekupaž je tehnika koja na lak i  jeftin način namještaju vrlo brzo i lako može dati originalan izgled. Umjesto korištenja gotovih motiva sa slika, salveta, nameštaj je moguće i ručno oslikati temperama čime još više dobija na vrijednosti.

Ova radionica omogućit će učesnicima da nauče osnove dekupaž tehnike.

Pozivamo djecu, roditelje, odgajatelje, nastavnike, profesore, studete i sve one koji žele naučiti tehnike kreativnog stvaranja da nam se pridruže i nauče nešto novo i kreativno.

Učešće na radionicama je BESPLATNO ali je prijava OBAVEZNA.

Projekat finansira Agencija ZEDA!

Prva radionica u drugom ciklusu: „DEKUPAŽ ZA POČETNIKE“

  1. Edukator: Indira Šabanović
  2. Datum: i 24. maj 2019. (2 dana)
  3. Početak: 13:30 (trajanje radionice 2 sata)
  4. Radionica je namijenjena za starost: od 10 do 50 godina

 Osim volje i želje za kreativnim stvaranjem, ništa drugo vam nije potrebno.

Radionice će se održati u prostorijama Agencije ZEDA (Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb, II sprat- Impulsni kreativni centar).

Kontakt osoba  u Agenciji ZEDA je Ajna Dedić, detaljnije informacije možete saznati na 032 449 – 412, a svoje prijave (ime i prezime, koliko godina imate, za koju radionicu se prijavljujete i broj telefona) šaljite na [email protected]  ili putem naznačenog broja telefona.

Rok za prijave je: 22. maj 2019. do 12:00 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem