Info

Delegacija ZDK kod gradonačelnika Zagreba, zajedno otvorili park Envera Čolakovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u zgradi Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa saradnicima primio delegaciju Zeničko-dobojskog kantona, koju je predvodio izaslanik premijera i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Spahija Kozlić, šefica Ureda premijera Zahida Šišić i Elvir Ibrahimagić, direktor zeničke OŠ “Enver Čolaković”.

-Iznimno nam je zadovoljstvo što smo se sastali s delegacijom Zeničko-dobojskog kantona s kojom smo dogovarali suradnju na različitim područjima, od kulture do gospodarstva, nakon sastanka je izjavila viša stručna savjetnica gradonačelnika Alma Kulenović.

Ministar Spahija Kozlić je objasnio da je povod sastanku otvaranje Parka Envera Čolakovića, koji svjedoči o otvorenosti grada te je ogledni primjer zajedništva i suživota svih vjera i nacija. S gradonačelnikom smo također razgovarali i o uspostavi bliže suradnje između Grada Zagreba i našeg Kantona te se nadamo gradonačelnikovu uzvratnu posjetu, naglasio je.

Sastanku su također prisustvovali i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i zagrebački muftija Aziz ef. Hasanović, tajnik Mešihata Nermin Botonjić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Armin Hodžić i predstavnik Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA Esad Čolaković.

U Martićevoj ulici u Zagrebu, nasuprot zgrade poznate pod nazivom Mali Vatikan, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić otkrio je spomen-ploču s natpisom Park Envera Čolakovića.

– Ovaj grad su gradili istaknuti Hrvati, ali i pripadnici nacionalnih zajednica koji žive u njemu. Njihov trud je vidljiv u javnome životu, kulturi, politici i gospodarstvu, a Enver Čolaković je dokaz te tradicije i tolerancije. To je bogatstvo i budućnost našega grada i naše domovine, poručio je okupljenima Bandić.

Otkrivanju ploče prisustvovala je uz predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Amira Hodžića, predsjednika Društva hrvatskih književnika Đure Vidmarovića te Čolakovićeva sina Esada, delegacija Zeničko-dobojskog kantona predvođena ministrom obrazovanja Spahijom Kozlićem, šeficom Ureda premijera Zahidom Šišić i direktorom zeničke OŠ “Enver Čolaković” Elvirom Ibrahimagićem. Visoke je goste prije svečanosti, gradonačelnik primio u Gradskoj upravi, gdje je najavljena i bliža suradnja između Grada i Kantona.

– S gradonačelnikom smo također razgovarali i o uspostavi bliže suradnje između Grada Zagreba i našeg Kantona te se nadamo gradonačelnikovu uzvratnu posjetu, poručio je ministar Kozlić.

Naposljetku, Enver Čolaković bosanskohercegovački je književnik, pjesnik i profesor, koji je živio i djelovao u Budimpešti, Sarajevu, a potom u Zagrebu. Početkom 40-tih godina prošloga stoljeća napisao je “Legendu o Ali-paši”, koja je godinu dana nakon objavljivanja dobila nagradu Matice hrvatske te se smatra ponajboljim hrvatskim romanom. Grad Zagreb / 01Portal.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno