Zenica

Delegacija TUGVA fondacije u posjeti Mostovima prijateljstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je četiri dana bila domaćin delegaciji TUGVA Fondaciji (turski omladinski vakuf). Mostovi Prijateljstva je nevladina organizacija koja ima veliki broj prijatelja koje je tokom petogodišnjeg rada i djelovanja stekla u Republici Turskoj. Zbog našeg rada i promocije prijateljstva između BiH i Republike Turske postali smo organizacija sa kojom se može i hoće sarađivati. Kada smo dobili poziv da budemo domaćini delegaciji Fondaciji TUGVA vrlo rado smo prihvatili zahtjev novih prijatelja i partnera.

Fondacija TUGVA je omladinski vakuf koji radi i djeluje u 32 grada širom Republike Turske. Oni proširuju svoju organizacionu strukturu i izvan Turske. Jedna od država u kojoj će TUGVA imati svoj ured je i BiH. Zbog toga a i zbog konkretnih projekata, delegacija TUGVA Fondacije i članovi Mostova Prijateljstva su tokom 4 dana posjetili veliki broj institucija. Zajedno smo posjetili u Sarajevu Tursku ambasadu i susreli se sa ambasadorom. Posjetili smo Yunus Emre Centar, novinsku agenciju Anadolija, Parlament BiH, IUS Univerzitet,TIKA (turska razvojna agencija). 

Takođe, su tokom boravka u Zenici se susreli sa gradonačelnikom Husejinom Smajlovićem gdje se razgovaralo o zajedničkom projektu izgradnje Centra za mlade. To je jedan od strateških ciljeva u radu Mostova Prijateljstva i nadamo se da ćemo vrlo brzo imati realizovan projekt Centra za mlade. Takođe su gosti u Zenici posjetili i udruženje Dlan,(djeca sa posebnim potrebama),gdje su se upoznali sa radom udruženja. Gosti su posjetili i područja u blizini Zenice koja su doživjela poplave i klizišta u maju 2014 god. Tokom posjete članovi Mostova Prijateljstva su za goste organizovali i posjete Mostaru (posjeta Yunus Emre Mostar), Počitelju, Blagaju, Konjicu.

Naši novi prijatelji i partneri uvjereni smo će biti česti posjetioci BiH i Zenice, jer su organizacija sa ogromnim potencijalom i entuzijazmom koji će uvjereni smo ostaviti mnogo pozitivnih tragova i realizovanih projekata širom Bosne i Hercegovine. Mostovi Prijateljstva i ovom posjetom su ispunili svoju osnovnu misiju, a to je da budemo mostovi koji povezuju, mostovi koji pomažu u povezivanju institucija, organizacija iz dvije prijateljske države.

mostovi prijateljstva anadolija zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno