Zenica

Aktivnosti muftije zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, u svom Uredu u Zenici primio je rektora Univerziteta u Zenici prof. dr. Dževada Zečića i direktora BH Telecoma Direkcija Zenica dr. Fikreta Brdarevića.
Muftija je rektora i gosp. Brdarevića upoznao o novom Ustavu IZ u BiH i upravama formiranim u Rijasetu IZ u BiH, posebno o Upravi za obrazovanje, na čelu koje je dr. Amir Karić. Također, muftija je rektora upoznao o početku druge faze izgradnje zgrade IPF u Zenici.

Rektor je muftiju obavijestio o zvaničnoj posjeti ambasadi Saudijske Arabije u BiH, u kojoj je bio zajedno sa dekanom IPF u Zenici prof. dr. Zuhdijom Adilovićem, te pismu kojeg je dobio, a u vezi sa izgradnjom zgrade IPF.Muftija zenički posjetio preduzeća “Almy” i “Agroeconomic”

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je preduzeća ‘’Almy’’ d.o.o. i ‘’Agroeconomic’’ gdje se susreo sa vlasnicima gosp. Ismetom Begićem i mr. Edinom Beganovićem. Na sastanku u preduzeću ‘’Almy’’ muftija zenički i dekan IPF sa direktorom gosp. Begićem razgovarali su o projektu izgradnje zgrade IPF i nastavku izvođenja građevinskih radova. Sa vlasnikom i direktorom preduzeća ‘’Agroeconomic’’ mr. Edinom Beganovićem muftija je razgovarao o saradnji u projektima Islamske zajednice i projektima pomoći socijalnougroženim porodicama na području Muftiluka zeničkog. Prilikom posjete preduzeću ‘’Agroeconomic’’ muftija se susreo i sa direktorom preduzeća ‘’Cimos’’ gosp. Adnanom Šabanijem.

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici prof. dr. Zuhdija Adilović boravili su u zvaničnoj posjeti Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i razvoj ‘’TIKA’’ za BiH. Tom prilikom muftija zenički i dekan IPF susreli su se sa direktorom ”TIKA”-e za BiH gosp. Husejinom Šanlijem. Na sastanku muftija zenički direktora ”TIKA”-e upoznao je o projektu izgradnje Islamskog centra u Zenici i zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici.

Dekan IPF direktoru ”TIKA”-e predao je zahtjev za pomoć u finansiranju izgradnje nove zgrade IPF u Zenici. Također, dekan je direktora upoznao o trenutnom stanju na IPF, ističući da danas na IPF imamo 4 odsjeka i preko 650 studenata. Na kraju, muftija zenički pozvao je direktora gosp. Šanlija da posjeti Muftijstvo zeničko i da se konkretno upozna sa navedenim projektima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno