Biznis

Decembarske cijene na nivou novembarskih

Decembarske cijene na nivou novembarskih
Decembarske cijene na nivou novembarskih
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Decembarske cijene na nivou novembarskih  – Cijene proizvoda i usluga koji se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u decembru 2016. godine u prosjeku su bile na istom nivou kao u novembru. Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su poskupjeli za 0,3 odsto, zdravstvo za 0,2 odsto, prevoz 0,7 odsto, a usluge restorana i hotela za 0,1 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U decembru, u odnosu na novembar, alkoholna pića i duvan, te rekreacija i kultura u prosjeku su jeftiniji za po 0,1 odsto, odjeća i obuća za 2,9 odsto, a stanovanje i režijski troškovi, te ostala dobra i usluge za po 0,8 odsto. Nivo cijena u decembru 2016. u odnosu na isti mjesec prethodne godine niži je za 0,2 odsto. Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su jeftiniji za 0,6 odsto, odjeća i obuća za 9,6 odsto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 0,9 odsto, komunikacije za jedan odsto, te ostala dobra i usluge za 0,5 odsto.

Alkoholna pića i duvan u prosjeku su skuplji za 6,6 odsto, stanovanje i režijski izdaci za 0,7 odsto, zdravstvo za 0,2 odsto, obrazovanje za 0,6 odsto, prevoz za 0,5 odsto, te rekreacija i kultura za 0,1 odsto.

nezavisne.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno