Ostali sportovi

Davis Kup: pobjede Bašića i Džumhura – BIH-Poljska 2:0

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Davis Kup: pobjede Bašića i Džumhura – BIH-Poljska 2:0  – Prvi dan tenis meča BiH – Poljska 2:0 u Areni Zenica – Nakon prvog dana 1. kola Prve grupe Euroafričke zone Davis Cupa meča između BiH i Poljske je 2:0 za našu reprezentaciju. Pobjede su ostvarili Mirza Bašić i Damir Džumhur.

Rezultati:

MIRZA BAŠIĆ – KAMIL MAJHRZAK  2:0 (6:4), (6:3), predaja nakon 2.seta zbog povrede;

DAMIR DŽUMHUR – HUBERT HURKACZ  3:0 (7:6, t.b. 7:1), (7:5), (7:5);

Poljak Kamil Majhrzak se prije Mirzinog breaka u četvrtom gemu povrijedio, ali je odigrao drugi set do kraja, no po završetku 2.seta odlučio je predati meč.

Dobar tenis smo vidjeli u drugom meču između našeg najboljeg tenisera Damira Džumhura i mladog poljaka Huberta Hurkacza, koji je pružio velikim otpor našem šampionu.

U prvom setu Džumhur je poveo sa 3:0, ali je Poljak preokrenuo na 3:4. Set je dobio Džumhur u taj breku sa 7:1 za vođstvo u meču od 1:0. Drugi set je trajao, takođe, dugo, ali ga je Džumhur rješio sa 7:5.

U trećem setu viđena je velika borba nakon vođstva Poljaka od 4:1. Međutim, nakon visokog vođstva Hurkacza, Džumhur je pokazao šampionsko lice, preokrenuo rezultat i rješio ovaj set sa 7:5 i pobjedu od 3:0 u meču, za vođstvo Bosne i Hercegovine u susretu protiv Poljske od 2:0.

Sutra (subota) na rasporedu je dubl meč od 14 sati, a najvjerovatnije će ga igrati Mirza Bašić i Tomislav Brkić protiv Marcina Matkowskog i Lukasza Kubota, dok će u nedjelju od 13 sati u singlu igrati Damir Džumhur i Kamil Majchrzak, te ukoliko bude potrebe Mirza Bašić i Hubert Hurkacz.

Pobjednik meča BiH – Poljska će nastaviti takmičenje, kao gost, protiv Holandije koji bi se igrao od 07. do 09. Aprila 2017.godine.

U prodaji su jednodnevne ulaznice po cijeni od 5 KM za treći dan i 3 KM za drugi dan Davis Cup susreta BiH – Poljska, a možete ih naći na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba, kao i na blagajni Arene Zenica.

Ponavljamo obavještenje za publiku: dužni smo da vas podsjetimo na “Partisan Crowd Rule”, pravilo koje se primjenjuje tokom mečeva Davis Cupa: Bilo kakva buka za vrijeme servisa, između prvog i drugog servisa i tokom trajanja poena, može ometati igrače oba tima. U Davis Cup takmičenju postoji PARTISAN CROWD pravilo prema kojem buka i ometanje igrača od strane publike, naročito za vrijeme servisa, za rezultat može imati kaznu za podržavani tim, te ponavljanje i gubitak poena. Poštovana publiko, uživajte u meču, podržavajte vaše favorite, ali vas molimo da ne pravite buku u pomenutim situacijama. Takođe, napominjemo da u dvorani nije dozvoljeno korištenje bliceva, te da zvono na mobitelima mora biti ugašeno. Hvala na razumijevanju i pomoći.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno