Ljudi

Danko Delibašić i Adnan Baručija

Kada smo zajedno samo nebo nam je granica
Kada smo zajedno samo nebo nam je granica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danko Delibašić i Adnan Baručija- Polako pravimo, brend po kojem smo prepoznatljivi u cijeloj BiH. Nema zavisti ni sujete, što nam daje vjetar u leđa. Zahvalni Ini, Aidi, Mirni, Željku, Mirzi, Harisu, Nini, Lani.

Harizmatični voditeljski dvojac Danko Delibašić i Adnan Baručija već mjesecima osmjesima i vedrim licima uljepšavaju vikende gledaocima Face TV. Ovaj tandem bivših košarkaša i odličnih mladih voditelja sa dosta uspjeha vodi i uređuje jutarnji program “Uzbuđenje“, koji se emitira subotom i nedjeljom od 8 do 11 sati.

Povjerenje i aduti

Skromni Delibašić i Baručija dočekali su nas u prostorijama u “Bosmalu“, a na početku razgovora bili su puni riječi hvale za cijelu ekipu, bez koje bi bilo teško realizirati odlični jutarnji program.

– Tu je mnogo kolega koji pripremaju priloge, ali i tehničara, snimatelja… Zbog toga smo puno zahvalni Ini, Aidi, Mirni, Željku, Mirzi, Harisu, Nini. Velika nam je podrška Lana Stanišić, a sve to bi bilo nemoguće da nam veliko povjerenje nije ukazao Senad Hadžifejzović – kaže voditeljski dvojac “Uzbuđenja“.

Danko i Adnan sarađuju u emisiji više od pola godine, a, kako kaže Baručija, nikada nisu namjeravali praviti klasični jutarnji program.

– Željeli smo da budemo drugačiji. Naša opuštenost , osmjesi i smisao za humor su naši najjači aduti. Polako ali sigurno pravimo brend po kojem smo prepoznatljivi u cijeloj BiH. Kada smo zajedno u studiju postanemo opušteni i definitivno samo nam je nebo granica – kaže 24-godišnji Adnan Baručija iz Zenice.

Turistički vodič

Danko ističe da sa Adnanom čini dobitnu kombinaciju i da se raduje svakom novom vikendu.

– Postoji nešto što se zove energija. Mnogo se razlikujemo, a istovremeno smo i slični. Jedan na drugog utičemo pozitivno, što se može vidjeti na malim ekranima. Ljudima se to sviđa i stalno dobijamo veliki broj iskrenih pohvala za ono što radimo. Cilj nam je da vikendom uz Face TV okupimo veliki broj ljudi i da im početak subote i nedjelje bude uz naša vesela lica. To radimo na opušten, ali i profesionalan način. Lako dolazimo do dogovora, nismo ljubomorni jedan na drugoga. To je veoma važno! Nema ni zavisti ni sujete i to je nešto što nam daje vjetar u leđa – kaže Danko Delibašić, sin legendarnog Mirze Delibašića Kinđeta, najboljeg sportiste BiH svih vremena.

Za Adnana se može reći da je pravi multitalent. Osim što je odličan televizijski voditelj, nije mu stran ni rad na radiju, a angažiran je i kao turistički vodič. Trenutno radi i u marketinškoj agenciji, veoma je uspješan i kao muzičar, a kao dječak šest godina je trenirao košarku.

– Sve su to moje ljubavi. I za svaku od njih pokušavam naći vremena. Uspješno privodim kraju i školovanje na ekonomiji. Ostalo mi je još nekoliko ispita do diplome. Kao mlad imao sam velike ambicije da postanem sportista i muzičar. Pored gitare, solidno sviram i bubnjeve i klavir. U moje pjevačke sposobnosti mogli su se uvjeriti i gledaoci Facea u novogodišnjoj noći, kada sam interpretirao deset pjesama. Nakon toga sam dobio dosta dobre kritike – sa osmijehom kaže Adnan.

Zbog bebe ustaje ranije

Iako bi mnogi pomisliti da rano ustajanje i priprema za jutarnji program predstavlja poteškoću, Danko ističe da mu to ne pada teško.

– Čitav život sam nekako rano ustajao uz košarku, tako da je ovaj jutarnji program samo nastavak te navike. Sada je tu i beba, tako da ustajem na vrijeme, ustvari i prije vremena. Sa zadovoljstvom ustajem i odlazim na Face TV da vodim “Uzbuđenje“. Mislim da je slična situacija i sa Adnanom, kojem, pošto sam se ja oženio i dobio bebu, moramo naći djevojku i da ga kompletiramo kao ličnost – uz smijeh će Delibašić.

Faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno