Ljudi

Danijel Jurić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danijel Jurić- Pod zajedničkim nazivom “Mlade nade Zenice” donosimo vam intervjue sa mladim i perspektivnim osobama iz našeg grada, koji su zahvaljujući svom trudu i radu napravili zapažen rezultat, ne samo na lokalnom nivou.

Danijel Jurić je rođen 26. jula 1998. godine u Zenici. Rukometom se bavi već deset godina i trenutno je član ŠR Čelik Junior. Igra na poziciji lijevog beka i trenutno je U18 reprezentativac BiH. Za reprezentaciju BiH do sada je odigrao osam utakmica.

Zašto si počeo da se baviš rukometom i šta te privuklo ovom sportu?

Danijel Jurić: Na početku, rukometom sam se počeo baviti zbog društva. Poslije, rukomet je postao moja ljubav i prešlo mi je u naviku trenirati svaki dan.

– Da li si zadovoljan dosadašnjim tokom svoje karijere?

Danijel Jurić: Prezadovoljan sam. Imam sve uslove da napredujem i trenutno sam reprezentativac BiH. Nadam se da ću u budućnosti još više napredovati i da ću ostvariti svoje ciljeve.

– Šta očekuješ u budućnosti?

Danijel Jurić: Očekujem da jednog dana zaigram za nekog evropskog velikana i da ostanem na reprezentativnom nivou i da se sa reprezentacijom BiH kvalifikujem na neko veliko takmičenje.

– Trenutno nastupaš za U18 reprezentaciju BiH. Koje utakmice za reprezentaciju su ti bile najdraže?

Danijel Jurić: Dvije najdraže utakmice u karijeri su mi bile utakmice protiv reprezentacija Srbije i Slovenije. Protiv reprezentacija Srbije smo odigrali neriješeno, a protiv reprezentacije Slovenije, iako smo pružili odličan otpor, smo izgubili, ali treba naglasiti da je ta generacija Slovenije četvrta reprezentacija Evrope.

Ko je tvoj rukometni uzor?

Danijel Jurić: Svoju igru pokušavam unaprijediti gledajući po meni najboljeg igrača svijeta Nikolu Karabatića. On za mene predstavlja mog rukometnog uzora.

Učestvovao si na mnogobrojnim turnirima, koji ti je ostao u najljepšem sjećanju?

Danijel Jurić: Turnir u Češkoj, Pragu. To je bio jedan fenomenalan turnir, odlično organizovan i sretan sam što sam učestvovao na jednom takvom turniru.

Kako uskladiš školske i klupske obaveze?

Danijel Jurić: Za usklađivanje ovih obaveza potrebna je velika volja i želja. Uz volju, motivaciju sve je moguće, tako da školske i rukometne obaveze uspijevam da ispunjavam bar do sada.

Mnogo mladih osoba žele da se bave nekim sportom. Zašto da se bave rukometom?

Danijel Jurić: Rukomet je divan sport. Svako ko odluči da se bavi rukometom treba da zna da su povrede sastavni dio ovog sporta i da poslije svake povrede trebaju da se vrate jači i bolji. Treba istrajati u željama i planovima i na kraju će se jednog dana to isplatiti.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno