Ljudi

Danac Albin Ramljak želi da zaigra u dresu Zmajeva

Danac Albin Ramljak želi da zaigra u dresu Zmajeva – O kakvom talentu se radi, govori podatak da je u posljednje dvije sezone za juniorski tim u 28 mečeva postigao 44 gola i imao 16 asistencija. A igra na poziciji lijevog krila

Nogometaš iz Danske Albin Ramljak koji bi krajem januara trebao napuniti 18 godina izrazio je želju da zaigra za Zmajeve. Iako je na spisku je najkvalitetnijih mladih igrača ove skandinavske zemlje i trebao bi dobiti poziv za U19 selekciju Danske, ovaj iznimno talentovani mladić čiji su roditelji porijeklom iz Zenice bi volio zaigrati za Bosnu i Hercegovinu. Tu ga, veli, vuče srce, a nekako i više pripada po svemu.

O kakvom talentu se radi, govori podatak da je član Dronningborga iz Randersa i kapiten juniorskog tima postigao u posljednje dvije sezone igrajući za juniorski tim u 28 mečeva postigao 44 gola i imao 16 asistencija. A inače igra na poziciji lijevog krila, a po potrebi lijevog ili desnog beka. Za prvi tim ovog kluba koji igra u drugoj danskoj diviziji debitovao je još prije dvije godine, sa nepunih 16.
– Počeo sam trenirati fudbal sa pet godina u gradu Randersu gdje sam rođen. Okušao sam se u boksu i plivanju, ali jednostavno fudbal je za mene oduvijek No1 sport. Trenirao sam i igrao za tamošnje klubove Randers Freja, Vorup i Dronningborg gdje sam i sada. Iako su me ispočetka gurali na beka, zbog efikasne igre i puno golova, prebačen sam na poziciju lijevog krila, što se pokazalo kao pun pogodak, kazuje nam Albin za kojeg treneri kažu da je izuzetetno brz, uporan, sa jednom dozom agresivnosti i željom za uspjehom, koji su vjerovatno cjenjeniji na Balkanu nego u Skandinaviji. Jedan od uzora mu je Brazilac Ronaldinjo.
Još kao osmogodišnjak imao je ponudu da pređe u fudbalsku akademiju Brøndbya IF u Kopenhagenu, a da roditeljima nađu posao i stan, ali se porodica nije za to odlučila zbog njegove mladosti. Kasnije su bile slične ponude najboljeg danskog tima AB Kopenhagena, te francuskog Auxerrea. Zbog učešća na turnirima širom Evrope i osvajanju brojnih priznanja i trofeja, skrenuo je pažnju na sebe i u Španiji, Njemačkoj, Italiji i Engleskoj.
Menadžer Bekim Dino Pašalić koji je inače prijatelj sa Albinovim ocem ponudio je svoje usluge da pronađe angažman ovom mladiću za kojeg je rekao da je siguran, ukoliko sve bude išlo predviđenim tokom, da može postati vrhunski igrač.
San mu je jednog dana zaigrati sa Džekom, Pjanićem, Begovićem, Kolašincem, Vranješom, Medunjaninom, Lulićem,i da će svojim igrama i kvalitetom jednog dana to i ostvariti.

Mirza Dajić/Oslobođenje

Foto: Muhamed Tunović/Oslobođenje

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...