Zenica

“Dan šetnje” u Zenici

Telemach Zenica
Telemach Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom Svjetskog dana slijepih i slabovidnih osoba, kao i Međunarodnog dana šetnje, koji se obilježavaju 15. oktobra, kompanija Telemach organizirala je danas u Zenici humanitarni projekt “Dan šetnje”, te uručenje donacije Udruženju slijepih i slabovidnih osoba u Zenici.

Projekt koji je okupio brojne posjetioce počeo je odavanjem počasti četvorici stradalih rudara RMU Kakanj.

U realizaciji manifestacije pomogli su atletičari Atletskog kluba Zenica koji su s članovima Udruženja slijepih i slabovidnih osoba prošetali glavnim ulicama u Zenici, pozvavši sve građane na humanost i solidarnost.

Direktor Telemach poslovne jedinice Zenica Esad Bektaš zvanično je otvorio “Dan šetnje” ističući svakodnevne probleme s kojima su suočavaju slijepe osobe te društvenu odgovornost kompanije Telemach u segmentima poboljšanja kvaliteta života ugroženih kategorija stanovništva, među kojima su i slijepe i slabovidne osobe u BiH, a kojih je u našoj zemlji više od pet hiljada.

Sekretar Udruženja slijepih Nurudin Čamdžić kojem je Telemach, s partnerima projekta “Astra”, “Borovo” i “New Ewent”, uručio donaciju u vidu poklon paketa i paketa s obućom, kazao je da je ova pomoć za više od 130 članova Udruženja vrlo važna, s obzirom na to da se većina njih nalazi na rubu egzistencije, te da im je svaki vid donacije izuzetno potreban, saopćeno je.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno