Zenica

Dan otvorenih vrata u Međunarodnoj srednjoj školi u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtak, 16.04.2017, u Međunarodnoj školi u Zenici je upriličen ‘Dan otvorenih vrata’, gdje su posjetioci širom grada Zenice i cijelog područja Zeničko-dobojskog kantona imali priliku da zavire u svakodnevna dešavanja i sami nastavni proces Međunarodne škole u Zenici.

Preko stotinu učenika iz raznih škola su posjetili Međunarodnu školu u Zenici u pratnji pedagoga škola i svojih roditelja.

Program je počeo sa nekoliko kratkih časova održanih od strane profesora Međunarodne srednje škole u Zenici, gdje su učenici imali priliku analizirati djela umjetnosti i pjesme na engleskom jeziku potpomognutu tehnološkim alatima i online zabavnim kvizom. Nakon toga učenici su svjedočili zabavnom eksperimentu ‘elephant toothpaste’ na času hemije, uz detaljno i interesantno objašnjenje profesorice hemije. Potom su imali priliku slušati kratko izlaganje stručnjaka na polju matematike i profesora u Međunarodnoj školi u Zenici na temu primjene matematičkih zakona na procese u stvarnom svijetu kroz floru i faunu.

Obavivši kratku posjetu i ostalim časovima uputili su se u školsku kino salu gdje su uživali u priredbi i preformansima učenika Međunarodne škole u Zenici. Neke od tačaka programa bili su izvedbe predstava od strane dramske sekcije, beatbox preformans te različite muzičke numere.

Na prizemlju škole učenici su posjetili štandove sa raznim projektima napravljenim od strane samih učenika, koji su im pojašnjavali način rada njihovih izuma. Učenici su ostali zadivljeni kreativnošću i idejama koje su pretvorene u stvarnost rukama učenika. Uživali su gledajući robote koje izbjegavaju prepreke i automatski prate linije. Također, tu su bili i projekti sa polja matematike, hemije, biologije i fizike.

Nakon toga učenici i gosti su uživali u ukusnom jelu sa roštilja koje je upriličeno kao ručak za sve posjetitelje

Tu nije bio kraj cijelodnevnim aktivnostima pripremljenim za goste. Usljedilo je takmičenje ‘Egg drop’ u kojem su učenici iskušali svoju kreativnost u pokušaju da izbjegnu razbijanje jajeta bačenog sa četvrtog sprata škole i u isto vrijeme nastojali su pogoditi metu koja je bila postavljena na travnjaku igrališta. Vidjeli smo dosta zanimljivih oblika zaštite i poneki pun pogodak u metu.

Program je okončan zabavnim timskim aktivnostima kao što su: povlačenje konopca, trka u vrećama i nošenje jajeta u kašici. Održane su i sportske aktivnosti gdje su učenici učestvovali na turniru u odbojci, košarci i fudbalu.

Nakon cijelodnevnog programa svi učenici, od onih najmlađih do najstarijih, su otišli svojim domovima sretni, oduševljeni cijelom organizacijom programa. Stekli su nova prijateljstva, razmjenili iskustva, i ono najbitnije, naučili mnogo novih stvari. Do sljedeće godine..Vidimo se opet!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno