Zenica

Dan osoba s invaliditetom

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica obilježilo je danas Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Manifestacija je posvećena pozitivnim praksama zapošljavanja i samozapošljavanja invalida.

Predsjednik Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Mirsad Đulbić kazao je da je u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), uz podršku Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH, vlastiti biznis pokrenulo na desetine osoba sa invaliditetom.

“Najveći je problem što takve mogućnosti ne koriste mnogi, a najviše su krivi sami invalidi, među kojima vlastiti izvor prihoda ostvaruje svega njih tri do četiri posto”, dodao je on.

Svečanost povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom održana u Školi za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u razvoju Zenica. Rukovostvu škole uručeno je specijalizovano kombi vozilo za prevoz djece-učenika s posebnim potrebama, poklon turskih oružanih snaga u BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem