Kultura

Dan ljubavi, Zijah A. Sokolović i penzioneri Zenice 

Sinoć je (petak, 14. 02. 2020.g.) na Maloj sceni “Žarko Mijatović” BNP-a Zenica glumac Zijah A.Sokolović odigrao svoj hit kabare ” MEĐUIGRE 0 – 24″, koji je bio poklon penzionerima Grada Zenice, a u povodu svjetskog Dana zaljubljenih.

Na ovu neobičnu ideju je došao sam glumac u dogovoru sa menadžmentom Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, i ista se pokazala kao pun pogodak. Mala scena je bila premala da primi sve zainteresovane, a oni koji su uspjeli doći do ulaznice nisu krili oduševljenje događajem, a posebno izvedbom “njihovog Ziketa”.

Ovaj, kao i svi sadržaji BNP-a Zenica u pozorišnoj sezoni 2019/20. dio su obilježavanja 70 godina postojanja i rada naše pozorišne kuće, čiji će se centralni događaj biti premijerna izvedba predstave “UKULELE JAM” (utorak, 25. 02. 2020.g.).

Ovim putem Bosansko narodno pozorište Zenica se zahvaljuje Zijahu A.Sokoloviću što je uzeo učešće u obilježavanju našeg jubileja, kao i našoj vjernoj publici na ljubavi i povjerenju.

Zenica, 15. 02. 2020 godine

Marketing BNP-a

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem