Naše

Dan humanitarne akcije u “Krčmi BP”: „DA NAM ASJA OPET ZASJA“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Nakon dugogodišnjih pretraga i pokušaja liječenja različitim terapijama, našoj mladoj sugrađanki Asji Babović nedavno je u KBZ dijagnostikovan megakolon, koje se oboljenje ispoljava širenjem debelog crijeva i stalnim zatvorom.
S obzirom da u BiH ne postoji mogućnost za obavljanje daljih prijeko potrebnih dijagnostičkih pretraga, kao ni vršenja operativnih zahvata, šesnaestogodišnjoj Asji predložena je daljnja dijagnostička i terapeutska obrada na Klinici za dječije bolesti u Zagrebu, kao nama najbližem centru, a koje liječenje košta oko 11.000 KM.
Kako Asjina porodica, nažalost, sama ne može obezbijediti ova sredstva, u pomoć su im pritekli suvlasnici ugostiteljskog objekta „Krčma BP“ – poznati zenički blizanci Ivan i Andrija Petrović, postavljanjem humanitarne kutije za prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga i animiranjem šire javnosti putem društvenih mreža o Asjinom zdravstvenom problemu, u namjeri da što hitnije prikupe novce za njeno ozdravljenje.
Ipak, svjesni patnje s kojom se ovaj naš mlađahni pupoljak predugo bori, kao i opasnosti po život pucanjem crijeva kojom joj njena bolest ozbiljno prijeti, već u nedjelju (07.11.), braća Petrović organizuju cjelodnevnu akciju pod motom „Da nam Asja opet zasja“. Tako će navedenog dana u „Krčma BP“, u vremenu od 9,00 do 18,00 sati, sve novce od svakog prodatog artikla iz svoje ponude Petrovići proslijediti za Asjin odlazak u Zagreb pred kraj novembra, odakle očekuju da će se konačno sretna vratiti u bezbrižni svijet svojih vršnjaka. Istog dana, goste koji posjete „Krčma BP“, zabavljat će i popularni Benjamin Kremić, alias Deejay Benja, koji će u ovoj akciji za vraćanje osmijeha na Asjino lice dobrovoljno uložiti svoje virtuozne DJ vještine za miksetom.
Za potrebe akcije, generalni zastupnik Bauer proizvoda za Balkan „Ah team“ obezbijedio je tri vaučera za zainteresirane posjetioce, koji s namjerom korištenja profesionalnih tretmana tijela iz usluga ove kompanije, odluče donirati novce u iznosu po vlastitoj volji, a Club „Plava paleta“ na čelu sa Emirom Sokolovićem i naša sugrađanka Amela Grabus dali su na raspolaganje određeni broj primjeraka jednog poetskog i jednog autobiografskog štiva za sve ljubitelje pisane riječi po cijeni od 10 KM, gdje će svi novci od prodaje također ići za Asju.
„Nadasve se i ovim putem od srca zahvaljujemo našim dragim poslovnim partnerima, koji su po ko zna koji put dokazali status društveno odgovornih firmi, odnosno zastupnicima Staropramen piva iz grupacije „Molson Coors“, koji će donirati određenu količinu piva “Amex“ d.o.o. Sarajevo kao zastupniku Marcafè, za sve kafoljupce u nedjelju, proizvođaču sokova „Binvest“ d.o.o. Mostar, generalnom zastupniku Bauer proizvoda za Balkan – „Ah team“, „Cicko“ d.o.o. iz Zenice, veleprodaji pića, Clubu „Plava paleta“, vinariji Zorana Miloševića, kao i našem Deejay Benji, koji su se svi odmah rado odazvali na poziv za učešće u ovoj humanitarnoj akciji. Veliko hvala i prijateljskom nam portalu Zenicablog, koji duži niz godina prati sva naša društveno korisna zalaganja, velikodušno ustupajući nam svoj prostor, kao i dnevnim novinama “Oslobođenje”.
Iako ne sumnjamo da ćemo i ovaj put zadobiti podršku dobrih ljudi, ipak koristimo i ovu priliku da pozovemo sve Zeničanke i Zeničane, kao i zemljake iz drugih bh gradova, da nam se pridruže i predstojeću nedjelju provedu s jedinim zajedničkim ciljem „Da nam Asja opet zasja“, poručili su nam braća Petrović.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno