Ostali sportovi

Damir Džumhur protiv Ruana Roelofse otvara Davis Cup susret protiv JAR u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala protivnike Južnoafričke Republike za singl i dubl mečeve koji će biti odigrani sutra i prekosutra u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici u sklopu playoff-a Prve svjetske grupe.

U zeničkoj dvorani danas su izvučeni parovi za singl mečeve koji će se igrati u petak s početkom u 15 sati kada će u prvom singl meču snage odmjeriti Damir Džumhur i Ruan Roelofse, a u drugom singlu na podlozi u zeničkoj areni snage će odmjeriti Mirza Bašić protiv Lloyd Harrisa.

Subota je rezervisana za dubl mečeve tako će naš najjači sastav Mirza Bašić i Tomislav Brkić odmjeriti snage sa Ravenom Klaasenom i Ruanom Roelofsenom, a meč počinje u 13 sati.

Ukoliko i nakon odigranih singlova i dubla ne bude nijedna ekipa imala tri pobjede, igrat će se i drugi singl mečevi, nakon dubla, u kojima će snage odmjeriti Damir Džumhur i Lloyd Harris te Mirza Bašić i Ruan Roelofse.

Damir Džumhur i Mirza Bašić su nakon izvlačenja parova kazali kako bi idealno bilo već prvog dana voditi 2:0 nakon singl mečeva, ali i da je rezultat 1:1 uredu s obzirom da bi onda teži zadatak bio na Mirzi Bašići i Tomislavu Brkiću koji će u utorak igrati dubl meč.

Izvor: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno