Info

Dacia Sandero je najjeftiniji novi auto na tržištu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dacia Sandero je najjeftiniji novi auto na tržištu  – Najskuplji novi auto na svijetu, Rolls Royce Sweeptail, stoji oko 22.456.511 KM, odnosno koliko i 1.200 primjeraka Dacije Sandero.

Dacia Sandero je cijenom od 6.000 funti (13.364 KM) najjeftiniji automobil u Velikoj Britaniji. Takođe, to je jedan od najjeftinijih automobila u Evropi. “Bogato” opremljena izvedba s modernijim 1.0 SCe motorom stoji 18.467 KM. Donedavno se nudila i izvedba sa starim Renaultovim 1.2 benzincem i totalno ogoljena, a cijena je bila vrlo povoljna, u potpunosti nedostižna konkurenciji.

Upravo takvu su na test uzeli novinari iz magazina Fifth Gear i odveli je u francuski Courchevel, gdje noćenje u luksuznoj planinarskoj kućici stoji upravo koliko i ovaj automobil. Dacia Sandero je na tržištu još uvijek najpovoljniji model s pet vrata i upotrebljivim gepekom (320 l), dakle automobil koji može ispuniti i porodičnu funkciju.

nezavisne.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno