Naše

Cvitanušić: Spasiti 17 ljudskih života je sjajna vijest

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Cvitanušić: Spasiti 17 ljudskih života je sjajna vijest –

Poznati bh. sportista i aktivista Tomislav Cvitanušić na društvenim mrežama je objavio status, kojim komentira potez Semira Šuta, komesara policije ZDK.

Ljubaznošću autora, tekst prenosimo u cijelosti:

Spasiti 17 ljudskih života, a to su nečiji očevi, majke, braća, sestre, djeca, je zaista sjajna vijest za dobro jutro.

Ako ste se ove godine pitali čemu brojna policijska vozila MUP-a Zeničko-dobojskog Kantona koja su sa upaljenim rotacionim svjetlima bila parkirana pored ceste na pravcu Sarajevo-Sl. Brod ili ako ste prekoračili brzinu i platili kaznu (kao što sam ja platio u Maglaju) kao rezultat brojnih radarskih kontrola policije u tom dijelu BiH, izgleda da je vrijedilo.

Na jučerašnjoj pres konferenciji policijski komesar MUP-a Zenickoi-dobojskog kantona, Semir Šut, se obratio javnosti i medijima i prezentovao da je navedenim mjerama u 2017. godini smanjen broj saobraćajnih nezgoda za 612, odnosno za 13,6 %. Ono što je najvažnije je da je broj smrtno stradalih manji za 17 lica, odnosno 44,7 %, u odnosu na 2016. godinu.

U svom izlaganju komesar je pojasnio da je navedeno smanjenje rezultat velikog napora uloženog u inovativni pristup i metode koje su primjenjivane u proteklom periodu. Komesar je još i dodao da bi sve ovo vrijedilo da je samo jedan ljudski život spašen, a ne 17.

Osim ovih dobrih vijesti koje se tiču bezbjednosti saobraćaja, MUP Zeničko-dobojskog Kantona je proveo i niz aktivnosti u osnovnim školama, šaljući inspektore koji rade na narkoticima da razgovaraju sa klincima, a uveli su i mentorski program za mlade policajce po uzoru na LAPD (Los Angeles Police Department).

Bravo za komesara i policajce Zeničko-dobojskog Kantona koji pokazuju da nije sve tako loše u BiH, i da se može puno toga napraviti kada imate viziju i hrabrosti da uvedete promjene.

O autoru: Tomislav Cvitanušić rođen je 1971. godine u Puli.

U Sarajevu je završio osnovni i srednju školu, a potom magistrirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja na Univerzitetu u Sarajevu.

Tomislav Cvitanušić je nekadašnji košarkaš čuvene Bosne, danas maratonac i alpinista. Do sada je završio deseti e maratonskih utrka širom svijeta. Uspješno je učestvovao i završio i najtežu triatlonsku trku na svijetu poznatu pod nazivom “Ironman”. Ovaj alpinista i visokogorac, dosegnuo je tokom svoje bogate karijere vrhove do 7.000m/nv: Mt. Blanc, GrossGlockner, Ararat te čuveni vrh Aconcagua.

Jedan je od osnivača Sarajevskog polumaratona, najvećeg međunarodnog sportskog događaja u Bosni i Hercegovini sa preko 1.400 učesnika. Suosnivač je Škole trčanja u glavnog gradu BiH. Član je i asocijacije trenera i učitelja skijanja u BiH.

Cvitanušić je dobitnik više sportskih prizanja, između ostalog i Specijalne nagrade Olimpijskog komiteta BiH za promociju bh. sporta u 2015. godini u izboru sportiste godine. Živi i radi u Sarajevu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno