Zenica

Cvijet Srebrenice na GGM-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvadeseta godišnjica genocida u Srebrenici obilježit će se širom svijeta, a Grad Zenica u čast žrtava genocida kružni tok je ukrasila najvećim Cvijetom Srebrenice. Izgradnjom Glavne gradske magistrale u Zenici izgrađeni su i kružni tokovi, a onaj koji od početka plijeni pažnju je u naselju Mokušnice. Zelena površina na ovom kružnom toku ukrašena je sa više stotina sadnica cvijeća u obliku velikog Cvijeta Srebrenice.

Bojan Jeftić iz preduzeća “Alba” koje je zaduženo za održavanje zelenih površina na Glavnoj gradskoj magistrali kazao je kako je cvijeće bilo posađeno već u proljeće, ali da su problem predstavljali psi lutalice koji su to uništili.

“Sjeme smo zasadili već proljetos u sklopu planskog ukrašavanja kružnih tokova, a uz to smo koristili i sredstva kako bi se to zaštitilo, ali stvarni problem nam predstavljaju psi lutalice koji to unište. Mi smo proteklih dana radili na obnavljanju površine na kružnom toku na Mokušnicama i tu smo zasadili 500 do 1.000 sadnica cvijeća. Nije to ono kako je zamišljeno da bude, ali i to će trajati dva ili tri dana jer psi sve raskopaju”, kazao je Jeftić te istakao da su veliki problem imali sa nabavkom cvijeća u ovom periodu.

Cvijet Srebrenice u Zenici jedan je od najvećih, ako ne i najveći ikada napravljen, a iz Albe su istakli kako će i u narednom periodu ovaj kružni tok dobijati isti ukras jer je od početka izgradnje to bila namjera.

(MOJportal)

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno