Zenica

Cvijet Srebrenice 10. i 11.07. od 11 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje “Gračaničko keranje” Gračanica je nevladina organizacija koja je osnovana i registrovana 2006 godine. Primarni cilj Udruženja je afirmacija i zaštita tradicionalne rukotvorine keranje kao jedan od najstarijih zanata na području Gračanice i Bosne i Hercegovine. Pored osnovnih aktivnosti Udruženje “Gračaničko keranje” Gračanica je u 2011 godine dizajniralo i promoviralo Cvijet “Sjećanje” za komemoraciju žrtava iz Srebrenice u svrhu ujedinjena Bosne i Hercegovine i svijeta u spomen na žrtve genocida i
podizanje svijesti o ratnim zločinima koji su se dogodili na ovim dijelu BiH.

Cvijet ima svoju poruku: Bijelo je za nevinost; Zeleno je za nadu; Jedanaest latica za 11 juli 1995. Cvijet nosi sjećanje sa sobom.

Udruženje “Gračaničko keranje” će ove godine obilježiti 11. juli – Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici simbolično podjelom promotivnog materijala i distribucijom Cvijeta – Sjećanje, u narodu danas poznat kao Cvijet Srebrenice. Obilježavanje 11. jula će se organizovati 10. i 11. jula sa početkom od 11:00 sati u Sarajevu (Plato BBI), Zenici (Trg Alije Izetbegovića), Bihaću (Ispred Gradske galerije), kao i u Mostaru (Španski trg) sa početkom od 17:00 sati.

Nadamo se da ćete se odazvati i propratiti aktivnosti obilježavanja 11. jula. Ukoliko budete imali dodatnih pitanja stojimo Vam na raspologanju.

 Udruženje “Gračaničko keranje”

111. gračaničke brigade 1
75320 Gračanica
 www.gracanickokeranje.com 
e-mail : [email protected]

Obilježavanje 11. jula 2015. 1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno