Zenica

Cure: diskusija o nasilju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fondacija Cure u sklopu projekta “Snimi rodno zasnovano nasilje”/ “Capture gender based violence”  u Gradskoj bibliooteci – Američki kutak Zenica organizovala je forum diskusiju na kojoj je bio prikazan prvi i drugi film od ukupno četiri kratka filma na temu rodno zasnovanog nasilja.
Kroz projekat se željelo ukazati na problematiku rodno zasnovanog nasilja u današnjem društvu BiH, te da se kroz medije razbiju stereotipi koji u vezani za ovu tematiku. Forum diskusijom željela se zaokružiti tema kojom se bave prikazani kratki filmovi, a koji se odnose na rodno zasnovano nasilje, te da se ponudi kroz diskusiju sa učesnicama zašto žene ostaju u situaciji nasilja, koje su društvene implikacije nasilja i zašto žene bivaju okrivljene za nasilje.
“Najavljena je i slična diskusija na istu temu dopunjenu sa pravnog aspekta i u organizaciji Udruženja za afirmaciju žene u BiH u vrlo skoro vrijeme u Zenici, koja će biti podpomognuta od strane Fondacije Cure i ženske mreže”, kako nam je kazala predsjednica Uduženja Amela I. Arifović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno