Naše

Čovjek stariji od Čelika: Navija i bodri svoj klub u 90-toj godini života

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ABDULAH ŠIŠIĆ – čovjek stariji od Čelika – navija i bodri svoj Čelik na utakmicama u 90-oj godini života.

Abdulah Šišić je rođen prije 90 godina u Gradišću kod Zenice. Penziju je zaradio u Željezari, kao neumorni radnik i poslovođa pogona žična pruga. Otkad zna za sebe zna i za Čelik – Klub, za koji ne samo da se navija, nego koji se voli, i sa kojim se proživljava emotivno svaka utakmica, svaka pobjeda i svaki poraz.

“Stariji sam od Čelika skoro 12 godina. Kao dijete igrali smo lopte “krpenjače”, a ljubav prema fudbalu i Čeliku probudio mi je nastavnik u Zanatskoj školi. Gledao sam skoro sve domaće Čelikove utakmice, a sjećam se i gostovanja u Beogradu, Zagrebu, Splitu, Sarajevu i posebno u Borovu kad smo ušli u viši rang. Najdraže utakmice na Bilinom polju su mi Čelik – Fiorentina, kad smo na prepunom stadionu u posljednjim minutama golom Mirsada Galijaševića osvojili Srednjoeuropski KUP i Čelik – Partizan kad smo ih tukli 2:0. Zenica nije ista kad Čelik dobija ili gubi. Zenica je uvijek živjela za svoj Čelik i svaki Čelikov uspjeh je doživljavala na poseban način. To je neopisiva ljubav.”

Od igrača kaže da su mu omiljeni bili Talić, Tucaković, Marković, Buza, Hajduk, Lalić, Ramakić, a golmani Vranješ, Stijović i Vujačić. Sjećam se i trenera Bebule Miloševića koji je kondiciono najbolje spremio Čelik – redovno su trčali na Smetove i tih sezona bili u samom vrhu uz veliku četvorku (C.Zvezda, Partizan, Hajduk i Dinamo). U lijepom sjećanju mu je i postratna generacija Čelika koja je osvajala titule državnog prvaka i KUP BiH.

Nakon dužeg vremena sa sinom dr. Ibrahimom prisustvovao je utakmici Prve Lige FBiH Čelik-Radnik 1:1. Oduševljen je fantastičnom atmosferom koja je bila na stadionu Bilino polje.

“Utakmica je bila tvrda, Čelik ima dosta dobrih mladih igrača, samo neka nastave pošteno trenirati. Trude se, trče, osvajaju teren, naravno pred njima i mladim trenerima je još puno rada, učenja i truda. Vatreni Čelikovi navijači su me podsjetili na slavnu prošlost, najbolje navijanje u bivšoj Jugoslaviji i stare navijače koji su uvijek bili 12-ti igrač našeg Kluba. U nekim trenucima ove lijepe subotnje noći osjetio sam malo i nostalgije prema svemu onom što je prošlo. Ali i ponosa i radosti što vidim jedan novi zamah i polet, vidim organizovani Klub u kojem Uprava radi kvalitetno, slažu kockicu po kockicu da se stvori prvo jak Klub, a onda i Tim. Raduju me naši perspektivni igrači, raduju me naši ambiciozni treneri u stručnom štabu, čini mi se da svi zajedno dišu kao jedan za Čelik. Još nešto da kažem, doživio sam jednu srdačnu dobrodošlicu od ljudi iz Kluba i od trenera Armina Duvnjaka za što im se iskreno zahvaljujem.”

Sa lijepim željama da crno-crveni sa Bilinog polja i Bulevara Kulina bana još mnogo godina donose radost i sreću svim svojim navijačima, koji danas žive od Zenice i Bosne i Hercegovine, do europskih i dalekih prekookeanskih zemalja – svugdje tamo srce kuca za Čelik – na kraju razgovora za ZB vatreni 90.godišnji Čelikovac Abdulah Šišić poručio je:

“U zdravlju ako Bog da, vidimo se i u Premijer ligi BiH”!

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno