Naše

FOTO: Pješački prijelaz u ulici Aska Borića (za sada) bez “izlaza” na trotoar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za početak, nije sve kako se čini na prvu. Znamo, odmah ćete, pogotovo oni koji ne pročitaju tekst, a pogotovo oni koji ne pročitaju tekst do kraja, kritikovati, pa i ismijavati one koji su iscrtali “zebru” i pješački prijelaz u ulici Aska Borića.

Iako se “na prvu” čini da su malo “promašili”, po onome što mi pretpostavljamo, jer još niko zvanično nije protumačio, izvođači radova na “zebri” idu malo prije drugih, odnosno slute ili imaju naredbu, po kojoj “zebra” ne smije biti blizu raskrsnice i uključenja.

To nam je, da budemo iskreni, jedino racionalno rješenje i odgovor na izgled “zebre” sa fotografija našeg sugrađanina S.B., objavljenih na društvenim mrežama.

Iako, ponovićemo, “na prvu” djeluje kao sočan materijal za rubriku “vjerovali ili ne”, želimo da vjerujemo da će se u dogledno vrijeme morati uraditi prelaz tako što će se zacementirati “zeleni pojas”, “oštemati” ivičnjak i….

Jednostavno, ne želimo vjerovati u drukčiju opciju. Treba biti pozitivan. To što “zebra” danas, sutra, ovih dana vodi sa trave na travu, nadamo se da je privremeno… treba biti pozitivan.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno