Info

Članovi Vijeća za nauku uručili ministru Mušiji nacrt Strategije naučno-istraživačke djelatnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija održao je prvi sastanak sa članovima Vijeća za nauku ZDK-a.

Predsjednik Vijeća prof.dr. Dževad Drino tom prilikom uručio je ministru Mušiji prvi Nacrt Strategije naučno-istraživačke djelatnosti ZDK-a za period 2023 – 2027. godina.

Pored prof.dr. Drine, u izradi strategije učestvovali su i prof. dr. Edin Berberović, zamjenik predsjedavajućeg, te članovi Vijeća prof. dr. Belma Pojskić, prof. dr. Almir Huskanović, prof. dr. Bernard Harbaš, prof. dr. Edina Rizvić-Eminović te pomoćnik ministra za visoko obrazovanje i nauku Arnel Kalušić.

Na sastanku je također razgovarano o narednim aktivnostima i saradnji Vijeća za nauku i ovog ministarstva, a naglašena je puna opredjeljenost nove Vlade razvoju naučno-istraživačke djelatnosti u ZDK-u.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno