Kultura

Članovi Galerije „Preporod“ Zenica učestvuju na Internacionalnoj likovnoj koloniji „Od Dubrovačkih dana do Kulina bana“ u Dubrovniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Članovi Galerije „Preporod“ Zenica dobili su poziv za učešće na 2.Internacionalnoj likovnoj koloniji ,pod nazivom „Od Dubrovačkih dana do Kulina bana“.Organizator likovne kolonije je BZK“Preporod“ Dubrovnik .Na likovnoj koloniji ,pored umjetnika iz Dubrovnika, učestvovat će pet  članova Galerije „Preporod“ Zenica: Amna Sofić, Nejira Serdarević, Paša Begović, Aida Hodžić Pašalić i Asim Goralija.

Članovi će na zadanu temu raditi/slikati različitim tehnikama rada od akrila na platnu, slikanja na staklu,izrade slika filcanjem vune i tehnikom decuopage.Sama tematika likovne kolonije povezuje Dubrovnik i Bosnu i Hercegovinu,što daje veliku širinu u umjetničkom prikazu historije.

Likovna kolonija će se realizovati od 19.11.-20.11.2021.godine u Dubrovniku u hotelu „Lero“ .

Po završetku likovne kolonije BZK“Preporod“Dubrovnik, upriličiti će i Bosansko veče s promocijom bosanskih slatkih i slanih jela,gdje će Bošnjakinje iz Dubrovnika pripremiti tradicionalna bosanska jela i time prikazati tradiciju Bosne i Hercegovine.Ovoj Bosanskoj večeri prisustvovat će i članovi Galerije „Preporod“ Zenica,gdje će uzeti učešće u pripremanju nekih jela .

Po završetku rada likovne kolonije BZK“Preporod“ Dubrovnik će u narednom periodu postaviti izložbu radova nastalih na likovnoj koloniji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno