Info

Cilj efikasnije tržište rada

Efikasnije tržište rada
Efikasnije tržište rada
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalni zavod za zapošljavanje: Cilj efikasnije tržište rada- U protekloj sedmici direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Omer Korjenić imao je odvojene susrete s vodećim ljudima Udruženja poslodavaca u FBiH, Gospodarske komore FBiH, te Obrtničke komore FBiH s ciljem unaprjeđenja suradnje i jačeg uvezivanja ključnih partnera na tržištu rada.

Predstavnici spomenutih asocijacija su, između ostalog, informirani o aktivnostima Federalnog zavoda za zapošljavanje, a dogovoreni su i dodatni napori na promociji funkcije posredovanja u zapošljavanju radi uspostavljanja što efikasnijeg i uspješnijeg tržišta rada u Federaciji BiH.

Jače povezivanje poslodavaca i javnih službi za zapošljavanje trebalo bi rezultirati dodatnom stabilizacijom stanja na tržištu rada na kojem se bilježe pozitivni trendovi. Naime, u posljednja dva mjeseca smanjen je broj nezaposlenih, čemu su doprinijele i mjere aktivne politike zapošljavanja koje realizira Federalni zavod za zapošljavanje, a potrebno je istaći da je broj zaposlenih u odnosu na prosjek iz prošle godine veći za skoro 8.000.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno