Biznis

Cijene starog papira u slobodnom padu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao što je se i očekivalo, cijene ambalažnih sirovina na europskom i njemačkom tržištu, posebno otpadnog papira su od lipnja u slobodnom padu. Nakon lockdown-a velike količine prikupljene ambalaže nisu naišle na mogućnost prodaje kod kupaca prerađivača. Istovremeno, zbog ograničenih izvoznih mogućnosti na Daleki istok posebno Kine, velike količine otpadnog papira iz susjednih europskih zemalja gurale su se posebno na njemačko tržište.

Sve u svemu to je dovelo do novog pada cijene otkupne ambalaže, a posebno kartonaže. Budući da je situacija trenutno jednako teška s mnogim obustavama u papirnoj industriji raznim remontima te slabom potražnjom za novom ambalažom, cijene će se ponovno smanjiti do kraja ovog mjeseca. Kretanje cijena na tržištu otpadnog papira ilustrirani su na dijagramu gdje se vide fluktuacije u ovoj godini.

Očigledno je trend pada cijene otkupne ambalaže poslije kratkoročnog skoka u aprilu i maju, nastavio padati te se očekuje razina cijene sa početka godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno