Zenica

Četverostruki program trećeg dana ZENICA SUMMER FESTA powered by BINGO – od sevdalinke do rock’n’rolla

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Neizostavan sadržaj prethodnih pa tako i ovogodišnjeg, šestog po redu Zenica Summer Festa, jeste kulturno-historijska baština Bosne i Hercegovine. Prethodnih godina predstavljana je kroz nastupe kulturno-umjetničkih društava i sevdalinke – kao vjerne čuvare tradicije. Ove godine, pored toga, predviđen je bogatiji i dominantniji program tokom cijelog dana.

Treći dan festivala tj. neradnu, inače prosječnu nedjelju – svakom pojedincu bi mogao uljepšati program posvećen tradiciji i različitim stilovima muzike.

Tačno u 12:00h, u Sokolskom domu – Staro pozorište Zenica, održat će se događaj pod nazivom „Dani tradicije u BiH”, kao i prezentacija Nacionalnih društava BiH (Preporod, HDK, Napredak)

Šest sati nakon toga, u 18:00h, na Trgu Alije Izetbegovića, KUD FILIGRAN priprema smotru tamburaških orkestara koja svake godine posjetioce Zenica Summer Festa razveseli i prisjeti na neke stare dane.

Na istoj lokaciji, Trgu Alije Izetbegovića, od 20:30h planiran je koncert ‘Sevdišimo zajedno’ za sve ljubitelje sevdalinke.

U isto vrijeme, samo na drugoj lokaciji, MRV Vranduk priprema Noć rock’n’rolla za sve ljubitelje rock muzike! I to na predivnoj lokaciji, savršenoj za relaksaciju ali i rekreaciju. Smještenoj na svježem zraku, daleko od gradske buke i saobraćajnog kolapsa. Lokacija koja simbolizira bogatu historijsku pozadinu i koja raspolaže raskošnim vizuelnim i naučnim karakteristikama. Lokacija koja prisvaja oduševljenja mnogih, jedna i jedina – Tvrđava Vranduk.

Od šestog izdanja Zenica Summer Fest powered by BINGO ne trebate očekivati ništa drugo osim spektakla! Najljepša zenička ljetna priča oživjet će Grad u ritmu muzike za ples, vrućom ljetnom atmosferom i zabavnim druženjem za sve! Dobrodošli!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno