Ostali sportovi

Četiri medalje mladih šahista ŠK Čelik na 22. kadetskom i juniorskom Prvenstvu BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Šahovske unije BiH, tehničkoj organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne održavalo se 22. kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH u šahu. Domaćin je bio Neum od 12. do 15.5.2022.godine u hotelu „Zenit“.

Takmičenje je organizovano u skupinama-kategorijama: M-8, M-10, M-12, M-14, M-16, M-18, M-20, Ž-8, Ž-10, Ž-12, Ž-14, Ž-16, Ž-18, Ž-20.

Evo najboljih plasmana zeničkih mladih takmičara iz ŠK Čelik:

Lamija Hatibović je osvojila prvo mjesto u grupi Ž-10;

Adna Kos osvojila treće mjesto u grupi Ž-18;

Elma Kos osvojila treće mjesto u grupi Ž-20;

Orhan Bečić osvojio je treće mjesto u kategoriji M-14

Na prvenstvu je nastupilo 116 takmičara iz 35 klubova Bosne i Hercegovine.Igrao se Bergerov sistem, a tempo igre bio je 60 minuta po igraču, odnosno 2 sata za cijelu partiju.

Pobjednici po skupinama su osvojili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a dva prvoplasirana u svim kategorijama kadeta stekli su pravo nastupa na Svjetskom, tj, Evropskom  kadetskom prvenstvu, a prvi u kategorijama juniora na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Pobjednicima po kategorijama je uručen pehar, a tri najuspješnija takmičara u svim kategorijama dobili su medalju i diplomu.

Direktor prvenstva bio je IA Miro Marjanović. Sudijske poslove obavljali su: NA Tihomir Marić, IA Vlado Stojanović, IA Šemsudin Čengić, FA Nemanja Šipka, NA Petar Bogut, NA Halim Hutinović i KA Darko Jozić.

E.Imamović

Foto ŠK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno