Naše

Čestitamo: Upravo ste dobili uvećane račune za grijanje, jer ste vi to tražili! Niste znali? Pročitajte i pogledajte!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mnogobrojni Zeničani su danas danas ostali zatečeni računima za daljinsko centralno grijanje za april, koji su uvećani za cca 50 posto!

Naime, kako je sredinom aprila objavio naš portal, iz Gradske uprave Grada Zenica najavili su “produžetak sezone grijanja” zbog specifičnog meteorološkog stanja”, odnosno nastavka hladnijih dana. Tekst je objavljen OVDJE.

Gradonačelnik Kasumović  je tada, između ostalog, rekao i “razgovarao sam s rukovodstvom ovog Javnog preduzeća o mogućnosti produženja sezone grijanja 2022./2023. godina. Uvažene su potrebe građana, kao i činjenice vezane za najavljene vremenske prilike“, dodajući da su time još jednom dokazali superiornost novog sistema grijanja,  za kojeg Kasumović sebi pripisuje zasluge, mada je činjenica da ga je implementirao ArcelorMittal Zenica kao potrebu svog tehnološkog procesa.

Niko tada nije pomenuo, a još manje pitao građane Zenice da li su za tu odluku, niti im je tada, uz slavodobitne statuse, saopćio da će im računi doći uvećani za 50 posto za april. Mnogobrojni Zeničani su danas u Upravi JP Grijanje tražili odgovor ko ih je konsultovao oko produženja usluge sa naplatom, čiju saglasnost JP grijanje treba imati da poveća usred sezone broj dana, kao i zašto JP nije  tako “odbijalo dane” i kad ne radi grijanje, kako ih dodaje, kad radi.

Uputili smo Zahtjev JP Grijanje, ali nismo dobili odgovor na osnovu čega je došlo do korekcije cijena. Kad neće JP Grijanje, hoće “surfanje” po odlukama Gradskog vijeća Zenica. Tako je vidljivo da je u julu prošle godine, Gradsko vijeće Zenice kao 17. posljednju tačku dnevnog reda u 17 sati poslijepodne donijelo Odluku o cijenema grijanja, između ostalog, u Odluci stojid a se sezona može produžiti “na zahtjev i o trošku korisnika do 1.5. ili početi ranije”

Pogledajte video dijela snimka sjednice emitovanog u programu RTV Zenice:

Ko je “korisnik” i kako je Gradonačelnik Zenice “zahtjeve građana” pretočio u “zahtjeve korisnika”, a JP Grijanje u opravdanje da se produži i naplati produženo grijanje od osam dana (16 ako plaćate račun 12 mjeseci), znaju oni koji su za tu odluku glasali, a to je većina u Gradskom vijeću.

Donosimo u nastavku skrinšot Zapisnika i samog snimka sjednice. Zanimljivo je da ni ove odluke, kao ni većine zanimljivih proteklih godina, NEMA u online dostupnoj bazi Gradskog vijeća na stranici Zenica.ba jer je, kao i ostale, ubacivana naknadno, na kraju iscrpljujućih osmosatnih sjednica, bez traga i glasa. U materijalu sa ove sjednice od 6. jula 2022. postoji materijali sa 14 tačaka, a ova je bila 17. 🙂 toliko.

Poštovani Zeničani, od sada oprez kad se radujete nekom “poklonu” ili kvalitetivnom pomaku, barem do dana kad on dođe u naplatu.   Vi ste izabrali većinu, ona je u vaše ime odlučila da se svaki dan poslije 15.4. naplati, neko koga su Zeničani izabrali je odlučio da je Zeničanima hladno i sad je red da to platite.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno