Biznis

Češka pomaže male lokalne projekte u BiH

Češka pomaže male lokalne projekte u BiH – Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini je objavila poziv za podnošenje zahtjeva za Male lokalne projekte (MLP) kojim direktno upravlja Ambasada Republike Češke u Sarajevu, saznaje Akta.ba portal.

Kako je navedeno u pozivu projekti treba da budu usmjereni u sektore: održivi ekonomski rast (obnovljivi izvori energije), održivo upravljanje prirodnim resursima (sistemi vodosnabdijevanja i kanalizacije), ili dobro upravljanje i ojačana demokracija.

Svi projekti treba da promoviraju ravnopravnost polova i poštuju životnu sredinu.

Sredstva osigurana od strane Republike Češke za svaki projekt kreću se između 200.000 CZK (oko 15.000 KM) do maksimalnog limita 500.000 CZK (oko 37.500 KM).

U pozivu je istaknuto kako učešće u ovom pozivu mogu uzeti samo organizacije koje mogu pokazati svoj nezavisan pravni status u Bosni i Hercegovini, odnosno: lokalne nevladine zajednice i neprofitne organizacije, lokalne akademske institucije koje rade na lokalnim projektima, međunarodne, međuvladine, multilateralne i regionalne institucije, organizacije i agencije koje se bave lokalnim razvojnim aktivnostima, općinske, regionalne ili nacionalne vladine institucije ili agencije zemlje primatelja koji rade na lokalnim projektima.

Ostali subjekti, kao što su međunarodne, međuvladine, multilateralne i regionalne organizacije, mogu podnijeti prijavu, pod uvjetom da rade s lokalnim partnerima i lokalnim projektima. Slično tome, općinske, regionalne ili nacionalne vladine institucije mogu dobiti sredstva MLP, pod uvjetom da su njihovi projekti u suštini lokalnog karaktera.

Rok za podnošenje prijedloga je 29.oktobra 2017. godine.

Više o ovom pozivu možete saznati OVDJE.

manager.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem