Zenica

Centralna proslava Bajrama u Muftiluku zeničkom u Čaršijskoj džamiji u Zenici

Centralna proslava Bajrama u Muftiluku zeničkom u Čaršijskoj džamiji u Zenici – Centralna svečanost povodom Ramazanskog bajrama u Muftiliku zeničkom bit će održana u Čaršijskoj džamiji (Sultan Ahmedova) u Zenici, gdje će u 05.44 sati bajram-namaz predvoditi i bajramsku hutbu održati novi zenički muftija hafiz Mevludin ef. Dizdarević.

Sabah-namaz prvog dana Bajrama, sutra će se klanjati u 04.30 sati, nakon čega će od 05.05 sati do bajram namaza, uslijediti prigodan program i vazu-nasihat.

Poslije klanjanja bajram namaza, u 7 sati u Uredu muftije zeničkog bit će upriličen i bajramski prijem za zvanice iz javnog života Grada i Kantona.

Drugog dana Bajrama, u srijedu će se tradicionalno u svim medžlisima obilježiti Dan šehida, a centralna manifestacija će  polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i dove biti održana na centralnom zeničkom Spomen-obilježju “Kameni spavač” te na Gradskom mezarju Prašnice u Zenici.

Trećeg dana Bajrama, delegacije MIZ Zenica i Muftiluka zeničkog posjetit će i Kazneno-popravni zavod Zenica, gdje će održati prigodan bajramski program za zatvorenike islamske vjere.

Delegacija će također posjetiti i JU Dom-porodica u Zenici, koja brine o djeci bez roditeljskog staranja te im podjeliti prigodne bajramske poklone “Bajram banka”, a istog dana u 19.00 sati na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenica bit će upriličen i bajramski koncert “Evo mome srcu radosti“.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem