fbpx
Nogomet

Čeliku FIFA dala novi rok do 11. novembra da isplati Pavića ili slijede sankcije

Čeliku FIFA dala novi rok do 11. novembra da isplati Pavića ili slijede sankcije – Svjetska nogometna organizacija FIFA danas je poslala odluku Nogometnom savezu BiH, odnosno NK Čelik, kojom se zeničkom klubu nalaže da isplati dugovanja bivšem treneru Borisu Paviću, a ukoliko se odluka ne ispoštuje, slijede sankcije.

“Stigla je odluka FIFA-ine Komisije za sporove, koju smo proslijedili NK Čelik. Odlukom se klubu nalaže da do 11. novembra isplati dugovanja treneru Borisu Paviću. Radi se o pravosnažnoj odluci koja je donesena još 27. jula, ali je zbog neizvršavanja FIFA ponovo reagovala i dala NK Čelik novi rok. U suprotnom će zenički klub biti predani na postupanje FIFA-inoj Disciplinskoj komisiji”, potvrđeno je za portal Klix.ba iz NSBiH.

Prema pravilima FIFA-e, ukoliko Čelik ne izmiri obaveze prema bivšem treneru, čekaju ga sankcije. Prvo slijede upozorenja, a ukoliko spor ne bude riješen, oštećena strana može tražiti novčanu kaznu za klub zbog neizvršavanja odluke. U slučaju neizvršenja odluke slijedi oduzimanje bodova, a krajnja varijanta je izbacivanje u niži rang takmičenja.

Podsjetimo, Pavić je prošle sezone vodio NK Čelik “s tribina”, jer nije imao radnu dozvolu. Ipak, klub je bilježio dobre rezultate i bio u gornjem dijelu tabele.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem