Nogomet

Čelik sezonu protiv Moševca otvara u noćnom terminu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika u narednoj sezoni Druge lige FBiH, grupa “Centar”, a koja počinje ovog vikenda najavili su borbu za prvo mjesto i ulazak u viši rang takmičenja, odnosno 1.ligu FBiH.

Zeničani su zadržali sve igrače od prošle sezone, te su ciljano doveli Mahira Mehića i Mirsada Šijerkića. Svakako mnogo za tim će značiti što će i kapiten Fenan Salčinović igrati i narednu sezonu, te će svojom pojavom na terenu, autoritetom i iskustvom mnogo značiti za ekipu. Očekuje se uskoro i povratak Selima Žune sjajnog veznjaka, a u drugom dijelu sezone i defanzivca Dženana Smajića, koji se oporavljaju od teških povreda, koje su zadobili u prošloj sezoni

Čelik će sezonu otvoriti u subotu domaćom utakmicom protiv ekipe Moševca, a iz kluba su se za otvaranje sezone odlučili da to bude na pravi način kako bi privukli na tribine i veći broj navijača. Ova utakmica će biti odigrana u noćnom terminu od 20 sati što je sigurno dodatni motiv da navijači Čelika dođu na Bilino polje i podrže tim u borbi za ulazak u viši rang.

Prošlu sezonu u istom rangu takmičenja Čelik je završio na trećoj poziciji, ali su u drugom dijelu sezonu imali sjajnu seriju od 16 uzastopnih pobjeda, te će sigurno nastojati taj niz nastaviti i u narednoj sezoni.

Čelik je utakmicama protiv Veleža, Travnika, Gradine pokazao da ima veoma dobar tim koji može pobijediti i ekipe iz višeg ranga takmičenja, te sigurno kao prvi favoriti ulaze u narednu sezonu. Ipak visoke ambicije imaju i Famos, Bosna iz Visokog, Kolina, a tu je još dosta kvalitetnih ekipa, koje će se dosta toga pitati.

Vidjet ćemo ko će na kraju prvi proći kroz cilj, te onda u doigravanju za ulazak pokušati izboriti ulazak u 1.ligu FBiH.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno