Nogomet

Čelik na Bilinom polju ubjedljiv protiv Kozare

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika i Kozare danas su na Bilinom polju u utakmici zatvorenoj za javnost odigrali generalku uoči početka Premijer lige narednog vikenda. Izabranici Nedima Jusufbegovića dobro su iskoristili današnju utakmicu, kako bi vidjeli još neke stvari u igračkom kadru, te koja će se ekipa suprotstaviti lideru ekipi Zrinjskog narednog vikenda u Zenici.

Zeničani su danas slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1, a posebno su bili raspoloženi ofanzivni igrači crno-crveni, koji su danas bili na visokom nivou. Čelik je sjajno otvorio utakmicu, Bojan Regoje poslao je sjajnu loptu skoro a pola terena, a Danijal Brković sjajno skače sa sedam metara i pogađa za vodstvo domaćina 1:0. Nastavili su domaći igrači s napadima prema golu ekipe iz Bosanske Gradiške, te su u 13. minuti povećali prednost. Anes Haurdić je sjajno prošao po desnoj strani, te ga je u šesnaestercu oborio Makitan, a glavni sudija je pokazao na najstrožiju kaznu. Siguran izvođač bio je Haris Dilaver za 2:0 za crno-crvene. Zeničani su u prvom poluvremenu, apsolutno bili dominantni na terenu, te su novi gol postigli u 39. minuti. Ponovo je strijelac za 3:0 bio Haris Dilaver lijepim golom iskosa s lijeve strane, nakon što mu je asistirao Danijal Brković. S rezultatom 3:0 otišlo se na odmor, tako da je sigurno domaćoj trener bio zadovoljan, za razliku od gostujućeg.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, Čelik napada, a Kozara se brani, te pokušava ugroziti gol domaćina iz kontranapada i prekida. Zeničani su novi gol postigli u 55. minuti, rezervista Haris Hećo postiže sjajan gol s više od 20 metara za 4:0. Kozara je tek nakon četvrtog primljenog gola krenula malo otvorenije prema golu domaćina, a to im se isplatilo u 60.minuti kada iz slobodnog udarca s 18 metara pogađa Škorić. Nakon toga Zeničani ponovo imaju više od igra, rezervisti Stokić i Karić imali su priliku da povećaju vodstvo, ali nisu bili precizni. Do kraja utakmice nije bilo izglednih šansi, tako da je rezultat ostao 4:1 za ekipu Čelika, koja je na najbolji mogući način najavila početak nastavka prvenstva i domaći duel protiv prvaka BiH i aktuelnog lidera ekipe Zrinjskog iz Mostara.

Čelik-Kozara 4:1 (Dilaver 2, Brković, Hećo-Škorić)
Čelik: Ružić, Šivšić, Regoje, Jusić, Sadiković,Šišić, Sakan, Brković, Haurdić, Salčinović i Dilaver. Još su igrali: Dujković, Hećo, Stokić, Karić, Husić. Trener:Nedim Jusufbegović.
Kozara: Jakušić, Dekić, Komenović, Makitan, Petrović, Marin, Majdanac, Bunić, Petković, Popović i Škorić. Još su igrali: S.Popović, Glišić, Mamčić Trener:Velimir Stojnić

sportsport.ba / D. Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno