Nogomet

Čelik još nije kompletirao igrački kadar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik još nije kompletirao igrački kadar za narednu sezonu – Nogometni klub Čelik još uvijek nije kompletirao igrački kadar za narednu sezonu 2016/2017. Kao što smo ranije objavili novo prvenstvo u skraćenoj Premijer ligi BiH sa 12 klubova počinje 23.jula 2016.godine.

O trenutnoj situaciji u klubu, izjavu za RTV Zenicu dao je novi šef stručnog štaba NK Čelik, Kemal Alispahić. Naglasio je da je jedino izvjesno da treninzima prisustvuje 20 igrača, među kojima su samo 3 ili 4 provjerena igrača, ali da su i oni upitni.

001-Kemal Alispahić novi šef stručnog štaba NK Čelik  na današnjem pressu-01.7.2016.-Traže se igrači koji mogu pomoći Čeliku.  Momcima pošteno kažemo da za Čelik vrijedi igrati i za manje para, jer ovaj klub ima rejting i bogatu istoriju i to se treba platiti. Ne može u Čeliku igrati svako, bez obzira što je situacija veoma teška, pa neki misle da sada mogu igrati. Mi nastojimo da zadržimo kakav, takav kriterij-kriterij za igrače koji mogu igrati Premijer ligu, ali da nisu skupi, kaže, pored ostalog, Alispahić.

Vode se intenzivni pregovori sa nekoliko igrača, ali još nema nijednog sigurnog novog igrača.

Alispahić ističe da razgovaraju sa igračima bez trenutnog angažmana i naglašava da su razgovarali sa Brkovićem iz Olimpica, koji bi trebao doći na današnji trening. Danas se pojavio na treningu i Jasmin Smriko. Novi trener očekuje na treningu momke iz Zenice, koji su nešto dali Čeliku, da dođu da treniraju i igraju.

Planirano je odigravanje više kontrolnih utakmica, a generalna proba biće sa Vitezom, 16.jula 2016.godine.

-U ovom momentu ja faktički ni na treningu ne mogu napraviti ekipu da bi igrali na dva gola. To su sve mladi igrači, koji bi bili budućnost Čelika ako bi ja ostao raditi na duže staze sa Čelikom. To bi bio ispravan put, ulagati u mlade igrače za budučnost kluba. U ovoj situaciji nama su potrebni iskusni igrači za naredna 2-3 mjeseca, dok se prevaziđe ova situacija i onda polako pokušati stavljati stvari na svoje mjesto, kazao je na kraju Alispahić.

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno